Global GastroEkonomi Zirvesi 23 Mayıs'ta AKM'de

Gastronomi ve ekonominin yan yana geleceği 4. Global GastroEkonomi Zirvesi, 23 Mayıs’ta Atatürk Kültür Merkezi’nde yapılacak.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Turizm Restoran Yatırımcıları ve Gastronomi İşletmeleri Derneği'nin (TURYİD), düzenlediği 4. Global GastroEkonomi Zirvesi'nde Türkiye’nin ve dünyanın alanlarında önemli ve yetkin isimleri, gastronominin ekonomiyle buluşmasına ilişkin konferans, gösterim ve etkinliklerle farklı bakış açılarını ve deneyimlerini katılımcılarla paylaşacak.

Yemeğin sadece yaşamak için değil, toplumsal dayanışma, diyalog, fikir alışverişi, etkileşim ve iletişimi de kapsayan bir sosyalleşme bilinci olduğu kabulüyle TURYİD, yemeğin felsefe, deneysel psikoloji, müzik, sinema ve çağdaş sanatla olan bağlantısına dokunan önemli bir etkinliğe hazırlanıyor. 23 Mayıs’ta Atatürk Kültür Merkezi’ndeki zirvede gastronomi ve ekonomi yan yana gelerek 4. Global GastroEkonomi Zirvesi’nde ele alınacak.

ZİRVEDEN ÖNCE 22 MAYIS'TA '2 FİLM BİRDEN'

Zirveden bir gün önce 22 Mayıs'ta '2 Film Birden' oturumunda, sınırlı katılımcıyla Tràn Anh Hùng'un yönetmenliğini üstlendiği Şeflerin Aşkı (La Passion de Dodin Bouffant) ve Metin Çavuş'un yönetmenliğindeki rePALANGA filmi, sinefillere gastronomi ve sinemanın büyülü dünyasını sunacak.

GASTRONOMİNİN EKONOMİ POLİTİĞİ

Zirvenin gastronomi ve ekonomi politiğine ilişkin yapılacak oturumlarında, Mutfak Turizmi Kurucusu & World Food Travel Association Kurucu & CEO'su Erik Wolf “Türkiye Gastronomi Turizminde Küresel Fırsatları Nasıl Katlar?” başlığındaki sunumuyla, Luis Miguel'in "Eat Spain Up!" sunumunda İspanya yemek kültürü ve dünyadaki yeri, Akdeniz Koruma Derneği Kurucusu Zafer Kızılkaya "Mavi Ekonomi" sunumunda deniz ve okyanusları odağına alan "Mavi Ekonomi" kavramının, sürdürülebilir kalkınma için geleceğe sunduğu imkanları, Ayşin Işık Gence ve End. Müh (MBA) Yeni Çiftçi Platformu Kurucu Başkanı Emrah İnce “Toprak Ana'nın Emri! Sürdürülebilir Tarım, Sürdürülebilir Kalkınma”yı, Yaprak Yapsan moderatörlüğünde düzenlenecek kapsamlı Hatay panelinde ise deprem sonrası Hatay için yapılan çalışmalara katılan gönüllüler, kentin kültür, mimari, yeniden dönüşümü, ekolojik tarımı ele alacaklar.

FARKLI DİSİPLİNLERİN GÖZÜNDEN GASTRONOMİ

Etkinlikte ayrıca Prof. İlber Ortaylı 'Tanzimattan Günümüze Yemek Kültürümüzü', deneysel psikolog Profesör Charles Spence duyusal deneyimlerin gastronomi ve ekonomi arasındaki etkileşimini, yazar Nedim Gürsel İstanbul-Paris ekseninde 'café literal'ler üzerinden edebiyat ve gastronomi ilişkisini sunacak.

Yönetmen ve çiftçi Kutlu Ataman çeşitli sanatçı ve mimarlarla inşa ettiği Palanga çiftliği ile gastronomi ekonomisini, moda tasarımcısı ve stil danışmanı Ece Sükan, moda dünyası ve ağırlama endüstrisinin kurduğu yeni ilişkiyi, şefler Cem Mansur ve Maksut Aşkar müzik ve gastronominin uyumunu, yapımcılar Birol Güven, Timur Savcı ve Yüksel Aksu 'Dünyanın zevkle izlediği Türk Dizileri dünyayı saran Türk mutfağı modası yaratabilir mi?' sorusunu yanıtlarını anlatacak.