Global Startup Awards yarın sahiplerini bulacak

İBB’nin desteğiyle ilk kez Türkiye’de organize edilen Global Startup Awards zirvesi devam ediyor.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Bu yıl 12’ncisi düzenlenen dünyanın en prestijli bağımsız startup ödül programı Global Startup Awards (GSA), ilk kez Türkiye’de gerçekleşiyor. Start-IST organizatörlüğünde, Garanti BBVA ana sponsorluğunda ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin  (İBB) desteğiyle organize edilen etkinliğin ikinci gününde Cemal Reşit Rey Konser Salonu’nd paneller ve atölyeler düzenlendi.

İBB olarak Tech İstanbul  programıyla İstanbul'daki teknoloji girişimcilik ekosistemini desteklemeye çalıştıklarını kaydeden İBB Bilgi İşlem Dairesi Başkanı Dr. Erol Özgüner, “Asıl amacımız  yatırımcılar ve girişimlerin arasında bir köprü oluşturmak. Yatırımcı ya da girişimci olmadığımız için kendimizi ekosistemi etkinleştirici olarak tanımlıyoruz. Biz, yatırımcı da girişimci de değiliz, bu yüzden etkinleştirici olarak rol alıyoruz” ifadelerini kullandı.

“İstanbul'daki girişimlerin, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin her zaman yanlarında olduğunu ve onları destekleyeceğini hissetmelerini istiyorum” diyen Özgüner, bu tür zirveler ve toplantılar, İstanbul’u Avrupa ve Orta Doğu bölgesindeki önemli start-up merkezlerinden biri haline getirmek için çok önemli” diye konuştu.

Özgüner, yarın gerçekleşecek ödül töreninde 12 farklı kategoride ödüller verileceğini belirtti.