Göç İdaresi: Şemsai uluslararası koruma başvurusu yapmadı

Göç İdaresi Genel Müdürlüğü, havaalanında sahte pasaportla yakalanan Nasibe Şemsai'nin İran'a iade edileceği iddiası üzerine açıklama yaparak 11 gündür Edirne Geri Gönderme Merkezi'nde bulunan Şemsai hakkında adli ve idari sürecin devam ettiğini belirtti.

Google Haberlere Abone ol

Tamer Yavuz

EDİRNE- İranlı Nasibe Şemsai'nin İstanbul Havalimanı'nda gözetim altına alınarak Edirne Geri Gönderme Merkezi’ne yerleştirilmesinin ardından İranlı gazeteci Peyman Aref, Şemsai'nin İran'a iade edileceğini iddia etti. Konuyla ilgili açıklama yapan Göç İdaresi Genel Müdürlüğü,  Şemsai'nin resmi belgede sahtecilik yaptığı için yakalandığını ve hakkındaki adli ve idari sürecin devam ettiğini ifade etti.

'ULUSLARASI KORUMA BAŞVURUSU YAPMADI'

Aref'in paylaşımının ardından sosyal medyada Şemsai'ye destek amacıyla kampanya başlatılırken Göç İdari tarafından yapılan açıklamada, "Ülkemize yasa dışı şekilde giriş yaptığı anlaşılan bahse konu yabancı, 05.11.2020 tarihinde, sahte giriş-çıkış mühürleri tanzim edilmiş Almanya uyruklu başka bir şahsa ait pasaportla İtalya’ya gitmeye çalışırken İstanbul Havalimanında gözetim altına alınmış ve akabinde Edirne Geri Gönderme Merkezi’ne yerleştirilmiştir. Ülkemize yasal giriş hükümlerini ihlal eden, resmi belgede sahtecilik şüphesiyle adli işlemleri devam eden ve sahte belgeyle ülkemizden çıkış yapmak isterken yakalanan yabancı hakkında adli ve idari süreç devam etmektedir" denildi.

Açıklamada Shamsaeı'nin uluslararası koruma statüsü için başvuru yapmadığı belirtilirken İran'a iade edilip edilmeyeceği ile ilgili herhangi bir bilgi paylaşılmadı.