Göç İdaresi'nden Kayseri açıklaması: 'Sınır dışı iddiaları gerçeği yansıtmıyor'

Göç İdaresi Başkanlığı, Kayseri'de saldırıya uğrayan Suriyelilerin sınır dışı edileceği iddialarını yalanladı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Kayseri'de saldırıya uğrayan Suriyelilerin sınır dışı edileceği iddialarıyla ilgili Göç İdaresi Başkanlığı'ndan açıklama yapıldı. Göç İdaresi, sınır dışı iddialarının gerçeği yansıtmadığını belirtti.

Yapılan açıklama şu şekilde:

"Bazı haber sitelerinde yer alan ve sosyal medya hesaplarından paylaşılan, “Kayseri’de saldırıya uğradığı için şikayetçi olan Suriyelilerin sınır dışı edileceği” iddiaları kesinlikle gerçeği yansıtmamaktadır. 

Kayseri Selçuklu Mahallesinde 01.07.2024 tarihinde meydana gelen olayda, sokaktan geçen Türk vatandaşı şahıslar ile o sırada evinin balkonunda bulunan Suriye uyruklu 15 yaşındaki şahıs arasında sözlü tartışma yaşanmıştır. Bu tartışma neticesinde Türk vatandaşı şahıslar, kendilerine hakaret ettiği iddiasıyla 05.07.2024 tarihinde Suriyeli şahıstan şikayetçi olmuştur.

Şikayet üzerine hakkında adli işlem tesis edilen Suriyeli şahıs ile ailesinin kaydı, taraflar arasındaki olayların büyümesini önlemek ve güvenlik gerekçesiyle kendi talepleri doğrultusunda farklı bir ilimize alınmış ve nakilleri sağlanmaktadır."

(HABER MERKEZİ)