Gökbakar'dan 'Instagram' tepkisi: Kullanmazsın, olur biter

Şahan Gökbakar, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda Instagram'a getirilen erişim engelinin kaldırılmasını istedi.

Fotoğraf: Arşiv
Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Komedyen Şahan Gökbakar, Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu'nun (BTK) dün sosyal medya platformu Instagram'a getirdiği erişim engeline tepki gösterdi. 

Erişim engelinin getirilmesinin ardından yayınladığı videoda yasağı ti'ye alan Gökbakar, bugünkü paylaşımında Instagram'ın açılması çağrısında bulundu. 

'TÜMDEN KAPATMAK NE DEMEK?'

Gökbakar, yaptığı ilk paylaşımda şu ifadeleri kullandı: "Instagram sizin postlarınızı sildi. Size haksız yere sansür uyguladı ve siz buna bir tepki vermek istiyorsunuz. Yapabileceğiniz en büyük tepki Instagram hesaplarınızı kapatmak ve Instagram kullanmamak olabilir. Bütün devlet yetkililerinin ve kurumlarının Instagram hesaplarını kapatırsın. 'Bu devletin hiçbir kademesinde daha da Instagram kullanmıyoruz' dersiniz. Geçer gidersiniz. Kalkıp da tüm Instagram'ı koca ülkede kapatmaya ne hakkınız var? Birçok insan bu mecradan yaşamını sağlıyor. Tümden kapatmak ne demek? Bu hukuksuz ve keyfi yönetimi bırakılıp acilen Instagram açılmalı. #instagramıGeriVer #instagramı açın!" 

'KULLANMAZSIN, OLUR BİTER'

Bunun ardından bir paylaşım daha yapan Gökbakar, sözlerini şöyle sürdürdü: "Hamas, Amerika'da terör örgütü kabul ediliyor. Yöneticileri de terör örgütü yöneticisi olarak görülüyor. Instagram bir Amerikan şirketi. Dolayısı ile terör örgütü olarak gördüğü bir şeyin paylaşıldığı postlara sansür uyguluyor. Ama aynı zamanda İsrail'in işlediği savaş suçlarının, katliamın ve soykırımın da görülmesinde, ortaya dökülmesinde kilit rol oynayan bir mecra Instagram. Dolayısı ile eğer 'Benim postumu Instagram nasıl kaldırır? Bu sansür, kabul etmiyorum' diyorsan, Instagram hesabını kapatır, bu uygulamayı kullanmazsın. Olur biter. Bu olay yüzünden koca ülkede Instagram'ı kapatmak olacak iş mi? Bu keyfi kararınızdan dönün ve #instagramı açın!"

 

 

(SOSYAL MEDYA)