Gökkuşağı bayrağı nedeniyle tehdide suç duyurusu

Uşak Üniversitesi mezuniyetinde gökkuşağı bayrağı açan ve hedef gösterilen Melisa Caymaz, suç duyurusunda bulundu.

Google Haberlere Abone ol

İZMİR - Uşak Üniversitesi mezuniyetinde gökkuşağı bayrağı açması nedeniyle hedef gösterilen ve tehdit edilen Melisa Caymaz, yaşananlara ilişkin Bayraklı'da bulunan İzmir Adliyesi'ne giderek suç duyurusunda bulundu. Aynı zamanda Kaldıraç Dergisi okuru olan Caymaz ve arkadaşları, suç duyurusu öncesi adliye önünde açıklama yaptı. Çeşitli siyasi parti ve sivil toplum kuruluşu temsilcilerinin de katıldığı açıklamada, “Ne kadar baskı o kadar direniş, nefrete inat özgür bir dünyayı kuracağız” yazılı pankart taşındı.

'SARAY REJİMİNİN ŞARLATANLARI TARAFINDAN HEDEF GÖSTERİLDİ'

Grup adına açıklama yapan Fatmanur Güçlü, Kaldıraç Dergisi okuru arkadaşları Caymaz'ın mezuniyette açtığı gökkuşağı bayrağı nedeniyle “saray rejiminin bir avuç şarlatanı” tarafından hedef gösterildiğini söyledi. Güçlü, “Bu şarlatanlar bizatihi Uşak Üniversitesi'nin kendisidir. Bu şarlatanlar Yeni Akit gazetesidir. Bu şarlatanlar bu işin YÖK'ü, polisi, medyasıdır. Bu şarlatanlar ki iki gündür ortağımızı ölüm tehditleriyle yıldırmaya çalışanlardır. Bu şarlatanlar daha üniversite soruşturma açmadan üniversitenin soruşturma açması için mesaj veren '’üniversite soruşturma açtı' diyenlerdir. Bu şarlatanlar sözde bilim ürettiğini söyleyip gökkuşağı bayrağına paçavra diyenlerdir. Bu şarlatanlar kayyum politikalarıyla üniversiteleri, yaşam alanlarımızı rant alanına çevirenlerdir” dedi.

'BAŞINA GELECEK HERHANGİ BİRŞEYDEN UŞAK ÜNİVERSİTESİ, EMNİYET VE MEDYA SORUMLU'

Caymaz'ın başına gelecek herhangi bir şeyden öncelikle Uşak Üniversitesi kayyum rektörü, bu tehditlere göz yuman İzmir ve Uşak emniyeti, bu meselede etkisi olan medyanın sorumlu olduğunu vurgulayan Güçlü, ”Saray rejiminin topyekun saldırılarına karşı topyekun direniş birleşik emek cephesini örgütlemekten geçmektedir. Bugün işçilerin, kadınların, öğrencilerin, LGBTi+'ların, ekolojistlerin ortak bir direniş hattını örgütlemeleri gerekmektedir. Birleşik emek cephesi bugün bu direniş hattını geliştirmek yaymak ve derinleştirmek örgütlü hale getirmek için büyük bir adım olacaktır. Örgütlü mücadelemizi hiç bir şey durduramayacak. Hiçbir şey bizim eşit özgür sömürüsüz bir dünyayı yaratma arzumuzun önünde engel olamayacak. Ortağımıza dair yapılan hedef gösterme ve saldırıları örgütlü gücümüzle durduracağız” ifadelerini kullandı.