Göktürk 1. Caz Festivali başlıyor

Bu yıl ilk kez düzenlenen Göktürk Caz Festivali, 16 Eylül akşamı Kübalı sanatçı Suami Ramirez'in açılış konseriyle başlayacak ve 18 Eylül'de Kerem Görsev konseriyle sona erecek.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR- Eyüp Sultan Belediyesi tarafından bu yıl ilk kez 16-17-18 Eylül tarihlerinde Göktürk Caz Festivali gerçekleştirilecek. Üç gün boyunca sekiz ayrı sanatçı ve topluluk yer alacak. Festivalin açılını 16 Eylül Cuma günü Suami Ramirez yapacak.

İlk gün müzisyen, sinema ve tiyatro oyuncusu Taylan Erler’in öncülüğündeki Taylar Erler Band de sahnede olacak. İlk günün kapanışını Jülide Bilgi gerçekleştirecek.

İkinci günün açılışını Türkiye'den dört kadından oluşan ilk ve tek üflemeli quartet grubu olan Silva Quartet, kapanışını ise ağırlıklı olarak Azerbaycan halk ezgilerini caz alt yapısı ile yorumlayan Nefsazz yapacak.

Festivalin son gününde Baby Concert ekibinin caz konsepti olan Baby Jazz sahne alacak. Ardından sanatçı Ayşen Zülfikar seyircilerle buluşacak.

Göktürk Caz Festivali'nin kapanışını ise caz sanatçısı, piyanist ve besteci Kerem Görsev yapacak. Sanatçı, kontrbasta Volkan Hürsever, davulda Ferit Odman'dan oluşan trio projesi ile sahnede yer alacak. (KÜLTÜR SANAT SERVİSİ)