Gölcük Tersanesi'nde atılan 4 işçi için açıklama

Gölcük Tersanesi Komutanlığı'nda işten çıkarılan 4 işçi için Türk Harb-İş Sendikası Kocaeli Şubesi basın açıklaması düzenledi. Açıklamada, kararın gözden geçirilmesi gerektiği ifade edildi.

Fotoğraf: Gazete Duvar
Google Haberlere Abone ol

KOCAELİ - Türk Harb-İş Kocaeli Şube'nin örgütlü olduğu Gölcük Tersanesi'nde 4 işçi, 16 Mayıs günü İş Kanunu’nun 25/2 maddesi e bendi (ahlak ve iyi niyet kurallarına uymayan haller) gerekçe gösterilerek işten atıldı.

İşten çıkarılan Mehmet Ali Dilşen, Dursun Yıldız, Mehmet İstemi Pirim ve Barbaros Akkuş için bugün öğle saatlerinde Gölcük Anıtpark’ta Türk Harb-İş sendikası tarafından basın açıklaması yapıldı.

Basın açıklamasına işten atılan işçiler de katıldı. 

'SİZLERİ KORKUTMAYA ÇALIŞANLARDAN KORKMAYIN'

Basın açıklaması öncesi işten çıkarılan işçilerden Mehmet Ali Dilşen söz alarak helallik istedi. 16 Mayıs Perşembe günü ihbarsız ve tazminatsız olarak işten çıkarıldıklarını ifade eden Dilşen, hukuki süreci başlattıklarını ifade etti. Sürecin takipçisi olacaklarını belirten Dilşen, “Bu süre zarfında bizler hakkında yapacak dedikodulara, karalama kampanyalarına kulak asmayın. Fırsat vermeyin. Bizler sizlerin başını öne hiçbir eylem, söylem ve davranış içinde bulunmadık” ifadelerini kullandı.

İşten çıkarılan Dursun Yıldız ise, somut bir gerekçeleri olmadan işten çıkarıldıklarını ifade etti. Daha iyi koşullarda çalışmak için verdikleri mücadelenin rahatsızlık yarattığını söyleyen Yıldız, “Rahatsız olanların desteği ile bu karar alınmıştır. Sizleri korkutmaya çalışanlardan korkmayın” dedi.

'KABUL EDİLEBİLİR DEĞİL'

Türk Harb-İş Kocaeli Şube Başkanı Şakir Akçer ise yaptığı açıklamada işten çıkarma kararının kabul edilebilir bir durum olmadığını ifade etti. Sendika olarak üyelerinin hakkını korumak için ellerinden gelen tüm gayreti gösterdiklerini belirten Akçer, yaşanan durumdan üzüntü duyduklarını söyledi. 

İşçilerin geçim sıkıntısı yaşadıklarını ifade eden Akçer, “Bırakın artık ayın sonunu getirmekte zorlanan üyelerimizin, bir de işten çıkarılmalarla karşı karşıya kalması izah edilebilir bir durum değildir” dedi.

Akçer’in açıklamasının devamında, “Bu ekonomik sıkıntılarının yanında bir de işlerini kaybetme endişesi taşıyan üyelerimiz, milli savunma sanayimizin yüzde 100 yerli ve milli olması için nereden ve nasıl bir motivasyon bulup çalışacak? Buradan sizlerin vasıtasıyla devletimizin yetkililerine ve ilgililerine seslenmek istiyoruz. Bunca sorun ve sıkıntılarla uğraşan üyelerimiz, bir de işten çıkarılma ihtimaliyle yıpranmasın. Alınan bu kararlar bir kez daha gözden geçirilsin ve ülkesi için çalışan, evlatlarının geleceği için çabalayan bu milletin evlatları bir de bu şekilde mağdur olmasın. Arkadaşlarımızın sendika olarak her zaman yanında olmaya devam edeceğiz” diye konuştu.