Gördes Barajı su hattında patlama: Tonlarca üzüm zarar gördü

Gördes Barajı'ndan İzmir’e içme suyu taşıyan hatta patlama oldu. Patlama sonucunda bölgedeki çiftçilerin yaklaşık 10 ton üzüm mahsulü zarar gördü.

Google Haberlere Abone ol

Özlem Kara

İZMİR- Manisa’nın Gölmarmara llçesi Hacıbastanlar mevkinde bulunan Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü'ne (DSİ) ait Gördes Barajı'nın İzmir’e içme suyu taşıyan hattında patlama oldu. Gördes Barajı yakınlarında tarım arazisi olan çiftçilerden edinilen bilgiye göre su taşkını gece saatlerinde meydana geldi. Yaklaşık 5-6 saat süren su taşkınında çiftçilerin üzüm mahsulleri zarar gördü. Patlamadan kaynaklı 10 ton mahsulün zarar gördüğü öğrenildi.

Konuya ilişkin bilgi almak için ulaştığımız Manisa Su ve Kanalizasyon İdaresi ve Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü Manisa Şubesi, bilgilerinin olmadığını belirterek, farklı birimlere yönlendirdi. DSİ’den ulaştığımız bir yetkili ise taşkınla ilgili bir bilgisi olmadığını fakat birkaç gün önce Gördes Barajı kapaklarından sızdırma olduğunu duyduğunu söyledi.

Bölgeden edinilen son bilgiye göre de Gördes Barajı’nı teftiş etmek için adli makamların olay yerine gittiği belirtildi.

'ÜZÜMLER SUYUN İÇERİSİNDE YÜZÜYOR'

Yaşananları anlatan bir çiftçi, “Üzüm sezonu olduğu için biz tarlalarımızı bekliyorduk. Gece yarısı baraj kendi kendine patlamış. Kimsenin de haberi yok. Şu an tarlalardaki üzümler su içerisinde yüzüyor. 4 çiftçinin mahsulüne zarar geldi. Bazı komşularımızın 4 ton, bazılarının ise 10 ton üzüm mahsulü şu an ziyan oldu. Öğleye kadar suyu anca kesebildiler. Şu an yapabileceğimiz bir şey yok dediler. Suyu kestiler ama şu an her yer çamur oldu. Yaklaşık 5-6 saat su akmış şu an burası göl halini aldı” dedi.