Gözaltı gerekçesi Demirtaş tişörtü: Yönetmen Leventoğlu ve kameraman Altürk serbest bırakıldı

Serbest bırakılan yönetmen Ömer Leventoğlu ve kameraman Hüseyin Altürk'ün, Selahattin Demirtaş baskılı tişörtler gerekçesiyle gözaltına alındığı öğrenildi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Diyarbakır'dan özel araçla İstanbul’a doğru yola çıkan yönetmen Ömer Leventoğlu ve kameraman Hüseyin Altürk, dün akşam saat 18.00 sıralarında Sakarya-Kocaeli karayolu üzerinde araçları durdurularak gözaltına alındı.

Mezopotamya Ajansı'nın haberine göre, çalışma arkadaşlarına haber verdikten sonra Leventoğlu ve Altürk'ten 6 saat haber alınamadı. Müvekkilleri için Kocaeli ve Sakarya Emniyet Müdürlüğü'nü arayan avukatlara, Leventoğlu ve Altürk'ün gözaltında olmadığı söylendi.  Ardından Leventoğlu ve Altürk'ün Kocaeli Emniyet Müdürlüğü'nde oldukları öğrenildi.

Leventoğlu ve Altürk'ün, araçlarındaki Halkların Demokratik Partisi (HDP) eski Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş baskılı 4 adet tişört nedeniyle gözaltına alındıkları öğrenildi. Altürk ve Leventoğlu, tişörtlere el konulduktan sonra emniyet işlemlerinin ardından serbest bırakıldı. 

(HABER MERKEZİ)