Gözaltına alınan tutuklu yakınları serbest bırakıldı

Adalet Nöbeti’nin 13'üncü haftasında gözaltına alınan tutuklu yakınları serbest bırakıldı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Adalet Nöbeti’nin 13'üncü haftasında darp edilerek gözaltına alınan tutuklu yakınları, ifade işlemlerinin ardından serbest bırakıldı.

Hasta ve infazları yakılan tutuklu yakınlarının İstanbul’da başlattığı Adalet Nöbeti 13’üncü haftasında Çağlayan'da bulunan İstanbul Adliyesi önünde devam etti. Bu haftaki nöbete, Silivri 3 No’lu F Tipi Kapalı Cezaevi’nde tutuklu olan Yakup Akman’ın annesi Fince Akman ile Afyon T Tipi Cezaevi'ne sürgün edilerek tek kişilik koğuşta tutulan Xemgin Karakaş'ın annesi Cemile Karakaş katıldı. Tutuklu yakınları, Halkların Demokratik Kongresi (HDK) Yaşlılar ve Emekliler Meclisi üyesi Meryem Güneş Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Marmara Eşsözcüsü Dilber Demir, Halkların Demokratik Partisi (HDP) İstanbul Milletvekili Musa Piroğlu ile HDP Başakşehir ilçe yöneticileri ile gençlik meclisi destek verdi.

Mezopotamya Ajansı'nın aktardığına göre, gözaltına alındıktan sonra hastaneye götürülen tutuklu yakınları polis tarafından gözaltı aracı içerisinde de darp edilmeye devam etti. Önce Kağıthane Devlet Hastanesi daha sonra da Eyüp Devlet Hastanesi’ne götürülen tutuklu yakınlarına, ‘Vücutlarında morluk oluşmadığı’ gerekçesiyle darp raporu verilmedi. Hastanedeki işlemlerinin sona ermesinden sonra Çağlayan Polis Merkezi'ne götürülen Fince Akman, Hayrettin Baydar, Şükran Diler, Yunus Önal, Şemsettin Duman, Ayşe Gürbüz, Dilber Demir, Cemile Karakaş, Celile Aydemir ifade işlemlerinin ardından serbest bırakıldı. (HABER MERKEZİ)