Gözyaşlarını tutamamıştı, emeklilik açıklaması yaptı: 'Kesinlikle son'

EURO 2024'te son 16 turundaki Slovenya maçında kaçırdığı penaltı sonrası gözyaşlarını tutamayan Ronaldo, "Kesinlikle son Avrupa Şampiyonası benim için" dedi.

Fotoğraf: AA
Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Futbolda Arjantinli Lionel Messi ile birlikte son 20 yılın en iyi futbolcusu olarak gösterilen Cristiano Ronaldo'dan emeklilik açıklaması geldi. 39 yaşındaki Portekizli futbolcu, "Kesinlikle son Avrupa Şampiyonası benim için" dedi.

EURO 2024'te son 16 turunda dün akşam Slovenya ile karşılaşan Portekiz'de karşılaşmanın 105. dakikasında kullandığı penaltıda kaleci Oblak'ı geçemeyen Ronaldo gözyaşlarını tutamamıştı. 120 dakika sonucunda maçta gol çıkmazken Portekiz, Slovenya'yı penaltı atışları sonucu 3-0 mağlup etti ve çeyrek finale yükselerek Fransa'nın rakibi oldu.

'KAZANMAM GEREKEN BAŞKA NE VAR?'

Maçın ardından Teledeporte'ye açıklamalarda bulunan Ronaldo emekliliğe dair konuştu. Ronaldo, "Kesinlikle son Avrupa Şampiyonası benim için. Ama bundan etkilenmiyorum, futbolun gerektirdiği şeylerden etkileniyorum. Oyun için duyduğum coşku, hayranlarımı ve ailemi görmenin heyecanı, insanların bana olan sevgisi. Bunun nedeni futbolu bırakmam değil, bıraksam ne olur ki? Yapmam veya kazanmam gereken başka ne var? Bir puan fazla veya bir puan eksik olmayacak. İnsanları mutlu etmek beni en çok motive eden şey" dedi.

 

(SPOR SERVİSİ)