Grevde olan Eti Krom'da işveren üretimi durdurdu

Elazığ ETİ Krom A.Ş, ekonomik sorunları gerekçe göstererek KEF bölgesindeki üretimine geçici süreyle ara verdiğini duyurdu. Şirket yaptığı açıklamada işçileri ücretsiz izne çıkardığını açıkladı.

Google Haberlere Abone ol

ELAZIĞ - 10 Temmuz'da işçilerle bir araya gelen ve sert ifadelerle işçileri eleştiren Yıldırım Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ali Rıza Yıldırım’’ Ya kapatacağım, ya devam edeceksiniz’’ şeklindeki açıklamasının ardından ETİ Krom A.Ş bu gün üretimi durdurduğunu duyurdu.

Alacakaya’da işçilerin grevi devam ederken yapılan açıklamada kararın ekonomik sebeplerle alındığı belirtilirken, çalışan işçilerin de geçici olarak ücretsiz izne çıkartıldıkları belirtildi.

Şirket Genel Müdürü Tamer Adalı imzasıyla yayınlanan genelgenin tamamında şu ifadelere yer verildi:

“Değerli Çalışma Arkadaşlarımız; Şirketimiz Yönetim Kurulu tarafından alınan karar gereğince Kef Maden İşletmesi'nin ekonomik gerekçelerle aksi karar alınıncaya kadar geçici süre ile kapatılmasına, çalışan işçilerin ücretsiz izne çıkartılmasına karar verilmiştir.
09.07.2024 tarihinden itibaren geçerli olmak üzere alınan kararlar, Kef Maden İşletmesi'nde görev yapan Eti Krom A.Ş., Yılkrom Maden ve Enerji Yat Tic San A.Ş. ve Eti Beton ve Atık Geri Kazanım San Tic A.Ş. kadrosunda görev yapan mavi yakalı tüm çalışanlarımızı kapsamaktadır."

CHP ELAZIĞ MİLLETVEKİLİ: BU BİR İNTİKAM PLANI

Yapılan açıklamanın ardından CHP Elazığ Milletvekili Gürsel Erol alınan karara tepki gösterdi. Alınan kararın geri çekilmesi gerektiğini ifade eden Erol şunları söyledi:

“Holdingin Alacakaya’daki işletmesini kapatıp işçileri ücretsiz izne çıkarma kararı, hem işçilere hem ailelerine hem de Elazığ’a yönelik kin ve nefret içeren bir intikam alma planı yanında, kendilerine her yıl milyonlarca dolar kazandıran işçilere yapılan büyük düşmanlıktır. Başta AKP Elazığ Milletvekilleri olmak üzere, siyaset kurumunun konuya duyarlılık göstermesini bekliyoruz.”

Ne olmuştu?

Alacakaya ilçesinde bulunan Eti Krom Yıldırım A.Ş.'ye ait maden ocaklarında çalışan işçiler, bazı hak taleplerinin karşılanmasını istemiş, olumlu bir yanıt alamayınca da 1 Temmuz’da iş bırakmışlardı. 1 Temmuz’dan beri süren grevin 10. gününde ETİ Krom A.Ş’nin bağlı olduğu Yıldırım Holding yönetim Kurulu Başkanı Ali Rıza Yıldırım işçilerle bir araya gelmiş, ve yapılan görüşmelerde çok sert ifadelerle “Ya ben bu gün kapatacağım bu gün, ya da çalışmaya devam edeceksiniz. Ben sizin şartlarınızla çalışmıyorum” demişti. Uzlaşma sağlanamayan toplantının ardından işçiler greve devam kararı almıştı.