Gülcan Kış: Çocuklarımız eğitimle değil, iş cinayetleriyle anılıyor

CHP Mersin Milletvekili Gülcan Kış, "Son 10 yılda en az 671 çocuk iş kazalarında hayatını kaybetti. Çocuklarımız okullarda olması gerekirken inşaatlarda, fabrikalarda can veriyor" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - CHP Mersin Milletvekili Gülcan Kış, çocuk işçiliğinin derinleştiğini ve bunun en somut örneğinin Mesleki Eğitim Merkezleri (MESEM) olduğunu belirterek, çocuk işçiliğine karşı eleştirilerde bulundu. Kış, “Son 10 yılda en az 671 çocuk iş kazalarında hayatını kaybetti. Bu çocuklar, eğitim almak ve geleceğe hazırlanmak yerine, tehlikeli iş yerlerinde ucuz iş gücü olarak sömürülüyor. Çocuklarımız okullarda olması gerekirken inşaatlarda, fabrikalarda can veriyor” dedi.

Gülcan Kış, özellikle 2016 ve 2021 yıllarında yapılan düzenlemelerle MESEM’in çocuk işçiliğine yasal zemin kazandırdığını vurguladı. “Bir gün okul, dört gün iş” modeliyle çocukların tehlikeli sektörlerde çalıştırıldığını söyleyen Kış, “Çocuklarımız eğitim adı altında iş gücü olarak kullanılıyor. Bu sistem, onların geleceğini karartıyor ve maalesef iş cinayetlerinde hayatlarını kaybeden çocukların sayısını her geçen gün artırıyor. Bu düzenlemeler, çocuklarımızı eğitimden uzaklaştırıp, iş hayatının acımasız koşullarına itiyor” ifadelerini kullandı.

Kış, Milli Eğitim Bakanlığı’nın bu konuda sorumluluk alması gerektiğini belirtti ve denetim eksikliğine dikkat çekti.

Etiketler Gülcan Kış chp mesem