Gülen’i ziyaret 'inandırıcı delil' sayılmadı, Salih Bezci dosyası kapandı

İfadesinde "Gökçek FETÖ için yurt yaptırmamı istedi, Gülen'le görüşmemi sağladı" diyen Eski ATO Başkanı Bezci hakkındaki "FETÖ üyeliği" soruşturması 'somut delil' bulunamadığı gerekçesiyle kapatıldı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR- Eski Ankara Ticaret Odası (ATO) Başkanı Salih Bezci hakkında 15 Temmuz darbe girişiminin ardından 'FETÖ üyeliği' iddiasıyla başlatılan soruşturma, takipsizlikle sonuçlandı.

DW Türkçe'den Alican Uludağ'ın haberine göre Ankara Cumhuriyet Savcısı Yavuz Morgül, Pensilvanya’da Fethullah Gülen’i ziyaret ettiği ortaya çıkan Bezci'nin aralarında bulunduğu 15 şüpheli hakkında kovuşturmaya yer olmadığına karar verdi. Kararda, "Bezci’nin örgüt içerisinde sürekli ve yoğunluk arz eder nitelikte eyleminin tespit edilemediği, şüpheli hakkında kamu davası açmayı gerektirir nitelikte örgüt üyesi olduğuna dair somut, inandırıcı delil elde edilemediği" belirtildi.

'BANK ASYA'YA PARA YATIRMAK' DELİL OLDU

Takipsizlik kararı verilenler arasında Ankara Büyükşehir Belediyesi İyi Parti Grup Başkan Vekili Adnan Beker de yer aldı.

Savcılık, 12 eski ATO yöneticisi hakkında ise örgüte üye olmak ve yardım etme suçlarından dava açtı. Bu şüpheliler hakkındaki iddianamede ise Bank Asya’ya para yatırmak, kurban, burs ve himmet şeklinde örgüte yardım toplama gibi eylemler "delil" olarak gösterildi.

15 Temmuz darbe girişiminin ardından başlatılan soruşturma, o dönem ATO’da yöneticilik yapan 26 kişinin dosyasıyla da birleştirilmişti. 

'MELİH GÖKÇEK'İN İSTEĞİYLE GÜLEN'İ ZİYARET ETTİM'

Soruşturma kapsamında 23 Haziran 2021'de 'şüpheli' sıfatıyla ifadesi alınan Salih Bezci, ABD’de Fethullah Gülen’i ziyaret ettiği belirterek, Melih Gökçek’i suçlamıştı. Bezci "Melih Gökçek bana Amerika’da Fethullah Gülen ile görüşmemi önerdi ve görüşmem için Amerika’da bir şahıs ile beni irtibatlandırdı" demişti.

2013'teki ATO seçimlerini Gülen yapılanmasıyla birlikte hareket ederek kazanmakla suçlanan Bezici ifadesinde, "2013’te ATO başkanlık seçimine aday oldum. Gökçek, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı olduğu için ATO üyeleri üzerinde etkiliydi. Seçimlerde ısrarla FETÖ güdümünde olan Ayhan Atalay ve ekibiyle birlikte hareket etmem için ısrar ediyordu. Seçimlerden önce benden FETÖ adına 30 milyon TL değerinde bir yurt yaptırmamı istedi" demişti. Gökçek ise iddiaları reddetmişti. (HABER MERKEZİ)