Gülistan Doku’nun ailesi: Randevu verilene kadar Ankara’dan gitmeyeceğiz

Dersim’de 784 gündür haber alınamayan Gülistan Doku’nun anne, baba ve ablası, Adalet Bakanı’ndan randevu almadan Ankara’dan gitmeyeceklerini açıkladı.

Google Haberlere Abone ol

ANKARA - Dersim’de 5 Ocak 2020 tarihinden bu yana, 784 gündür haber alınamayan Munzur Üniversitesi öğrencisi Gülistan Doku’nun annesi Bedriye Doku, babası Halit Doku ve ablası Aygül Doku Dersim’de yürüttükleri ‘Adalet Nöbeti’ni hafta başında Ankara’ya taşıdı. Siyasi parti temsilcileriyle görüşmeler gerçekleştiren Doku ailesi, Adalet Bakanlığı önünde ise gözaltına alındı.

Doku ailesi İnsan Hakları Derneği (İHD) Ankara Şubesi’nde üç gündür Ankara’da yaşadıklarına ve taleplerine ilişkin açıklama yaptı.

AYGÜL DOKU: AK PARTİLİ VEKİLLERE ÇAĞRIMDIR, KARANLIĞI AYDINLATIN

“Gülistan Doku nerede” sorusunun ülke sınırlarını aştığını, iki yıldır bu soruyu sormadıkları kimse kalmadığını, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile yaptıkları görüşmelerde “Bunlar adli olaylar Adalet Bakanıyla görüşün” yanıtını aldıklarını belirten Aygül Doku, “Hepsi muhatap olarak adalet bakanını gösterdi. İki yıldır adalet bakanıyla görüşmek istiyoruz. Randevularımıza yanıt verilmiyor” dedi.

Meclis’te Gülistan Doku’nun akıbetinin araştırılması için komisyon kurulmasını talep ettiklerini, görüşmelerin olumlu geçtiğini belirten Aygül Doku, “MHP’li temsilciler ‘AK Parti tamam derse biz de tamam diyeceğiz’ dedi. Benim burada AK Parti vekillerine çağrımdır. Gülistan 21 yaşında üniversiteli gencecik bir kadın. Gülistan sizin evimizdeki biri de olabilirdi. Bütün partiler kabul etti bir siz kaldınız. Bu karanlığı aydınlatmaya davet ediyorum. Gülistan’a sahip çıkmayı sizi davet ediyoruz” ifadelerini kullandı.

‘RANDEVU VERİLENE KADAR ANKARA’DAN GİTMEYECEĞİZ’

Taleplerinin Adalet Bakanıyla görüşmek olduğunu belirten Aygül Doku, “Biz katili aramıyoruz çünkü kızımıza ne olduğunun cevabını alamamış durumdayız. Görüşemedik. İki üç gündür özel kalemiyle iletişim halindeyim, bize geri döneceklerini söylüyorlar. Polisler, ‘bizim sizile sıkıntımız yok adalet bakanı görüşmüyorsa biz ne yapalım’ diyorlar. Aile beş dakika görüşüp ‘şüpheli Zeynal Abarakov 24 saat neden gözaltına alınmadı’ diyecek” dedi.

Polis tarafından Ankara’da engellendiklerini, Adalet Bakanı’nın randevularına olumlu yanıt vermeden Ankara’dan gitmeyeceklerini ifade eden Aygül Doku, “Çok üzgünüm. Bir aile kızını bekledi, sadece kızını ve adalet istiyor. Başka dertleri yok. Gülistan’ım Munzır’ın önünde kayboldu diyorlar. Çok büyük bir çözümsüzlük var. Bu çözümsüzlük aileyi durdurarak çözülemez. Beni 100 kişi gelip durdurduğunda ben Gülistan’ı unutmayacağım. Biz kızımız bulunduğunda biz evde oturacağız. Ben kız kardeşimi sağ istiyorum. Ailem bir fatiha okuyabileceğim bir mezarım olsun diyor. Ailem çok hırpalandı, bu zulümdür” diye konuştu.

ANNE DOKU: SANİYE SANİYE ÖLÜYORUM

Gülistan Doku’nun annesi Bedriye Doku polis tarafından Adalet Bakanlığı önünde uygulanan şiddeti anlattı. Dört tane kadın polis geldi benim kolumu tuttu. Zorla gözaltı aracına bindirildiğini, elinin morardığını belirten anne Doku, “Bir kadın polis ‘burada kamera yok ne yapıyorsanız yapın’ dedi. Ben de ‘burada kamera yok bizi burada öldürün’ dedim. Kızımın kayıp haberi bize geldiğinden beri ölmüşüz. Saniye saniye ben ölüyorum. Siz bizi nereye götürüyorsunuz dedim polislere. ‘Dur cevap bekle’ dediler, cevap vermediler. Yarım saat ya da bir saat sonra bize cevap olarak ‘hastaneye götürüyoruz’ cevabını verdiler. Niye bizi hastaneye götürüyorsunuz? Biz yarım saat Adalet Bakanı ile görüşüp eve gidecektik. Biz biletimizi zaten almıştık” dedi.

‘BİZİ BU KARANLIKTA BIRAKMAYIN’

Meclis’te kızı için komisyon kurulmasını talep ederek AK Partili vekillere seslenen anne Doku sözlerini şöyle sürdürdü:

“Bizi bu karanlıkta bırakmayın. AK Parti Milletvekillerine sesleniyorum. Gülistan’a bir komisyon kurun. Biz CHP’ye, MHP’ye, HDP’ye, ve İYİ Parti’ye gittik hepsi ‘tamam’ dedi. Bir AK Parti kaldı. Ben buradan onlara rica, minnet ediyorum. Akşam başını yastığa koyuyorsunuz ya bu anne nasıl durmadı? Bu anne nasıl yatıyor? Nasıl oturuyor? Allah benim şahidim olsun, yemek ile gözyaşını birlikte yiyorum. Allah benim şahidim olsun, hayat bize zindan, zehir oldu. Kızımın bir mezarını, bir kemiğini verin. Bir fatiha okuyacağım. Devletten bir şey istemiyorum, ben kızımı istiyorum.”

‘BEN BABAYIM BABA’

Gülistan Doku’nun babası Halit Doku, polis tarafından çembere alınarak darp edildiklerini, kızı Aygül Doku’nun iki kez bayıldığını söyledi ve şunları kaydetti:

“Herkes bize yardım etsin. Ben burada babayım baba! Kızımı okula mı gönderdim, ölüme mi? Bütün milletvekillerine sesleniyorum. Bu koltuklar kimsenin babasının malı değil. Bizim oylarımızla, milletin oylarıyla oradalar. Komisyon kurulsun. Allah için öyle bir duruma geldim ki kızımın kemiklerini istiyorum. Ben köyde yaşıyorum. Diyarbakır’ın Çayırdere köyünde yaşıyorum. Şehirde yaşamıyorum. Benim bir suçum, bir siyasetim yok. Ben bir siyasetim varsa araştırsınlar.”