Gülistan Şaylemez katledilmeden önce emniyete şikayette bulunmuş

Diyarbakır’da katledilen Gülistan Şaylemez’in failinin kardeşi Abdullah Şaylemez olduğu ortaya çıktı. Şaylemez’in 10 gün önce babası ve bir yakını hakkında şikayetçi olduğu öğrenildi. 

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Diyarbakır'da, dün akşam saatlerinde adliye karşındaki Lise 4’üncü Sokak’ta yürüyen Gülistan Şaylemez, arkasından yaklaşan kişi tarafından silahla vurularak öldürüldü. Silah seslerini duyanların haber vermesiyle olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edilirken, fail kaçarak uzaklaştı.

Olayın ardından çevredeki görgü tanıklarının ifadelerine başvurulurken, güvenlik kamerası görüntüleri de incelemeye alındı. Görüntülerde tespit edilen kişinin Gülistan Şaylemez’in kardeşi Abdullah Şaylemez olduğu belirlendi. Başlatılan çalışmalar neticesinde Abdullah Şaylemez, Bağlar ilçesinde saklandığı adreste cinayette kullandığı silahla yakalandı.

14 ŞUBAT'TA EK İFADE VERDİ

Gülistan Şaylemez’in 10 gün önce babası Abdülvehap Şaylemez ve akrabası A.S.’den şikayetçi olmak için Bağlar Emniyet Müdürlüğü bünyesindeki Aile İçi Şiddet Birimi’ne başvurduğu öğrenildi. Gülistan Şaylemez’in 14 Şubat’ta babası ve akrabası hakkında Sur Emniyet Müdürlüğü’nde yaptığı şikayetiyle ilgili ek ifade verdiği de belirlendi.

Selahaddin Eyyübi Devlet Hastanesi morgunda bulunan cenazenin alınması için hala kimsenin başvurmadığı öğrenildi. (MA)