Gülsin Onay Piyano Festivali ve Yarışması yapıldı

İzmir'de yapılan Gülsin Onay Piyano Festivali ve Yarışması'nda dört farklı yaş kategorisinde kazananlar ödüllerini aldı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Bu yıl ikincisi düzenlenen ADS Uluslararası Gülsin Onay Piyano Festivali ve Yarışması, İzmir Konak Atatürk Kültür Merkezi, Yunus Emre ve Adnan Saygun Konser Salonlarında gerçekleştirildi.  Katılımcılar arasında amatör ve profesyonel piyanistlerin bulunduğu festival, sanatseverlere ücretsiz olarak sunuldu. Jüri üyeleri tarafından değerlendirilen yarışmada ödüller sahiplerini buldu. Ayrıca, festival kapsamında düzenlenen Masterclass dersleri de piyano öğrencilerine fırsatlar sundu.

Tüm yaş kategorilerinden yarışmacılar, ADS Uluslararası Gülsin Onay Piyano Festivali ve Yarışması'nda gösterdikleri performanslar karşılığında ödül almaya hak kazandı.

6-9 yaş kategorisinde birinci olan Almina Yücel 10 bin Türk Lirası ayrıca özel albüm kaydı, madalya ve plaket kazandı.

10-13 Yaş kategorisinde birinci olan Hasan Minalay, özel albüm kaydının yanı sıra madalya plaket ve  20 bin Türk Lirası ödül kazandı.

14-17 Yaş kategorisinde birinci olan Beste Eser, 40 bin Türk Lirası ayrıca özel albüm kaydı, madalya ve plaket aldı.

18-22 Yaş kategorisinde birincilik kazanan Eylül Sümbül de 60 bin Türk Lirası özel albüm kaydı ile madalya ve plaket almaya hak kazandı.

Yarışma jüri üyeleri Gülsin Onay, Rengim Gökmen, Murray McLachlan, Gökhan Aybulus ve Aras Deniz Sipahi oldu.