Gülsün Karamustafa’nın eserini tamamlayan kitap yayımlandı

Gülsün Karamustafa’nın Venedik Binenali için ürettiği yerleştirmesi 'Oyuk ve Kırık Dökük: Bir Dünya Hâli'ni tamamlayan aynı isimli kitap iki cilt olarak yayımlandı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Sanatçı Gülsün Karamustafa’nın 60. Venedik Sanat Bienali’nde (20 Nisan–24 Kasım 2024), Türkiye Pavyonu’nda sergilenecek eserine ilişkin 'Oyuk ve Kırık Dökük: Bir Dünya Hâli' kitabı iki cilt olarak yayımlandı.

İlk kitabın odağında Venedik projesi var. Karamustafa’nın ‘Oyuk ve Kırık Dökük: Bir Dünya Hâli’ başlıklı metniyle başlıyor. Bu ilk kitapta, sanatçının eserinde kullandığı malzemelere ilişkin, bu malzemelerle üreten ve bunlar üzerine düşünen isimler tarafından metinler kaleme alındı. Ayrıca kitapta, Karamustafa’nın Venedik projesinin üretim sürecinde tuttuğu günce ve anahtar kelimelere yer veriliyor.

İkinci ciltte ise kitabın tasarımcısı Esen Karol’un bu yayına özel hazırladığı sorulara cevaben, Gülsün Karamustafa tarafından kaleme alınan bir metin yer alıyor. Karamustafa, önceki eserleri ile ‘Oyuk ve Kırık Dökük’ arasındaki benzerlikleri ve farklılıkları anlatıyor.

TÜRKÇE VE İNGİLİZCE

‘Oyuk ve Kırık Dökük: Bir Dünya Hâli’nin editörlüğünü Melis Cankara, grafik tasarımını Esen Karol üstlendi. Türkçe ve İngilizce olmak üzere iki edisyonu bulunan kitabın Türkçesi İstanbul Kültür Sanat Vakfı (İKSV) tarafından, İngilizcesi İKSV ve Mousse Publishing ortaklığında yayımlandı. Kitap, Minoa Pera ve Minoa Akaretler’den alınabiliyor.

Kitabın İngilizce edisyonuna, bienalin açılışıyla birlikte, La Biennale kitapçılarından, Mousse web sitesinden ve Mousse dağıtımcılarından ulaşılabilir.