Gümrük çalışanlarına yönelik 'rüşvet' soruşturması: 77 gözaltı

İzmir'in Aliağa ilçesinde gümrük çalışanları ve müşavirlere yönelik yürütülen soruşturma kapsamında 77 şüpheli gözaltına alındı.

Fotoğraf: Arşiv
Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İzmir'in Aliağa ilçesinde gümrük çalışanları ve müşavirlerine yönelik rüşvet soruşturmasında 77 şüpheli gözaltına alındı.

AA'nın haberine göre, haklarında  "rüşvet" ve "görevi kötüye kullanma" suçlamalarından gözaltı kararı verilen 16'sı kamu görevlisi 78 şüphelinin yakalanması için operasyon düzenlendi. 

Şüphelilerin adresleri ile Aliağa Gümrük Müdürlüğü binası ve kent genelindeki bazı gümrük müşavirliği firmalarında arama yapıldı. Aramalarda, bazı dijital materyallere el konuldu.

Operasyonda şüphelilerden 77'si gözaltına alındı, 1 şüphelinin de yurt dışında olduğu belirlendi.

Soruşturma kapsamında şüphelilere gümrüklü alandaki bazı konteynerlere öncelik sağlanması, kırmızı ve sarı hattan gelen konteynerlerin incelenmeden geçirilmesi, muayene ve laboratuvar usulsüzlüğü yapılması ile gümrük memurlarının şifreleri kullanılmak suretiyle ilgisiz kişilerce gümrük işlemlerinin yapılması gibi suçlamaların yöneltildiği öğrenildi.

Öte yandan, operasyon kapsamında 61 kişinin ifadesine başvurulduğu, tüm şüphelilerin mal varlıklarına el konulduğu bildirildi. 

 

 

(HABER MERKEZİ)