Tutuklu Fincancı’nın kızı: Cizre raporu son damla oldu

Prof. Dr. Şebnem Korur Fincancı'nın kızı annesinin Cizre raporu nedeniyle tutuklandığını öne sürdü.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Hakkında yüzlerce soruşturma ve dava açılan Özgür Gündem gazetesiyle dayanışma amacıyla başlatılan nöbetçi yayın yönetmenliği kampanyasına katılması gerekçe gösterilerek tutuklanan Türkiye İnsan Hakları Vakfı (TiHV) Başkanı Prof. Şebnem Korur Fincancı’nın kızı, karara şaşırmadıklarını söyledi.

“Annemin hazırladığı Cizre raporu sonrası bunu bekliyorduk” diyen Kardelen Fincancı "Kürt illerinde yapılan katliamları Batı’ya aktaran herkes için bu gibi uygulamalar planlanıyor. Annem için de bahane arıyorlardı ve rapor onların sabrını taşıyan son damla oldu” ifadelerini kullandı.

DİHA’ya konuşan Kardelen Fincancı, annesi Şebnem Korur Fincancı’nın gösterilen dayanışmadan çok memnun olduğunu belirtti: “Herkese çok teşekkür ediyorum. Kalanları da bizimle dayanışması için buraya davet ediyorum. Çünkü sizin başınıza gelmeyecek diye bir şey yok. Artık bu devlet herkesi zincirlemeye çalışıyor.”

Fincancı’nın başkanlığını yaptığı Türkiye İnsan Hakları Vakfı (TİHV) ile İnsan Hakları Derneği’nin (İHD) ortaklaşa hazırladığı Cizre raporunun sonuç bölümünde "lk belirlemeler, ölü sayısının üç bodrumdan otopsi için gönderildiği belirtilen 178 rakamının üzerinde olabileceği kuşkusu uyandırmaktadır" denilmişti.