Hurşit Külter 33 gündür kayıp

27 Mayıs'ta özel tim tarafından gözaltına alındığı belirtilen DBP Şırnak yöneticilerinden Hurşit Külter için resmi makamlara yapılan başvurulardan hiçbir sonuç alınamadı. Özel harekatçılara ait olduğu öne sürülen bir Twitter hesabından Külter'in gözaltına alındığına ilişkin fotoğraflar paylaşılmış ancak daha sonra hesap askıya alınmıştı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Gözaltında yargısız infaza kurban gittiği öne sürülen Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Şırnak il yöneticilerinden Hurşit Külter'den 27 Mayıs’tan bu yana haber alınamıyor. Yakınları, Külter’in güvenlik güçleri tarafından götürüldüğü; ancak bir daha da kendisine ulaşamadıklarını belirtiyor. 33 gündür akıbeti bilinmeyen Hurşit Külter için resmi makamlara yapılan başvurulardan da herhangi bir sonuç alınamadı.

Yeni Hayat'tan Aziz İstegün'ün haberine göre, emniyet ve jandarma, görgü tanıklarının ifadelerinin aksine, Külter’in gözaltında olmadığını öne sürdü. Ancak, özel harekatçılara ait olduğu belirtilen bir Twitter hesabından, Külter’in gözaltına alındığına dair fotoğraflar paylaşıldı. Bu bilgi üzerine Külter'in serbest bırakılması için yürütülen çağrılar yoğunlaşırken, 27 Mayıs’taki bu paylaşım bir süre sonra geri çekildi ve hesap askıya alındı.

İNFAZ MI EDİLDİ?

Yakınları Hurşit Külter’in faili meçhul bir cinayete kurban gitmiş olabileceğinden endişe ediyor. Avukatlar ve insan hakları örgütleri, Külter’in bulunması için Birleşmiş Milletler ve AİHM’de girişimlerini sürdürüyor.

'90’Lar GERİ GELMESİN İSTİYORSANIZ SES ÇIKARIN'

Hurşit Külter’in kardeşi Zehra Külter, ağabeyinin devletin elinde olduğunu iddia ederek, “Onun nerede olduğunu bizden saklıyorlar. 90’lı yıllardaki faili meçhul cinayetlerin yaşanmaması için ayağa kalkıp ses çıkarın” çağrısında bulundu.

SINIR KOMUTANLIĞI'NA GÖTÜRÜLDÜ İDDİASI

Hurşit Külter’in ailesi, çocuklarının polisler tarafından gözaltına alındığını, Gümüştepe Özel Harekat Şube Müdürlüğü’nde 7 gün tutulduktan sonra Görümlü’deki 23. Jandarma Sınır Tümen Komutanlığı’na götürüldüğü ileri sürüyor.

Şırnak’ın Silopi ilçesi Görümlü köyünde bulunan askeri birlik, 1990’lı yıllardaki faili meçhul iddialarıyla da sık sık gündeme gelmişti. 14 Haziran 1993 tarihinde 6 köylünün gözaltına alındıktan sonra öldürülmesiyle ilgili dava uzun süre tartışılmıştı. Ölüm emrini vermekle suçlanan dönemin Tugay Komutanı Mete Sayar ile 5 asker, mahkeme karşısına çıkmış ancak 3 Temmuz 2015’te beraat etmişti.

Haberin tamamı