Tayyip Erdoğan'dan 'Bahoz Erdal' açıklaması

Suriye'de Tel Hamis Tugayları adlı örgütün bombalı saldırı sonucu 'Bahoz Erdal'ı öldürdükleri iddiası tartışılmaya devam ederken, bir açıklama da Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'dan geldi. Erdoğan, "Teyide yönelik çalışmalar devam ediyor" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Suriye'de konuşlu Tel Hamis Tugayları adlı oluşumun, PKK'nın üst düzey komutanlarından 'Bahoz Erdal'a yönelik bombalı saldırı görüntüsü sahte çıkarken,  söz konusu iddiaya ilişkin spekülasyonlar da sürüyor. Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan da, Polonya’daki NATO Liderler Zirvesi dönüşünde, geziye katılan gazetecilerin sorularını yanıtladı. Erdoğan, Anadolu Ajansı'nın öldürüldüğüne ilişkin haber geçtiği Bahoz Erdal'la (Fehman Hüseyin) ilgili "Bu yöndeki haberlerin teyidine yönelik çalışmalar halen devam ediyor" açıklamasında bulundu.

'BİZE ULAŞAN BİLGİLER BU YÖNDE'

Hürriyet'ten Verda Özer'in haberine göre, Erdoğan'a uçakta, "Bahoz Erdal’ın öldürüldüğü iddiası var. Size ulaşan daha fazla bir bilgi var mı?" sorusu yöneltildi. Erdoğan da bu soruya şu yanıtı verdi:

"Bize ulaşan bilgiler de bu yönde. Suriye tarafında, 14 kişilik bir ekiple birlikteyken öldürüldüğü biçiminde bilgiler söz konusu. Bu yöndeki haberlerin teyidine yönelik çalışmalar halen devam ediyor."

KURTULMUŞ: TEYİDE MUHTAÇ BİLGİ

Öte yandan bugünkü Bakanlar Kurulu toplantısının ardından açıklamalarda bulunan Hükümet Sözcüsü Numan kurtulmuş ise, Bahoz Erdal'ın öldürüldüğüne ilişkin iddialar hatırlatılınca şunları söyledi:

"Bahoz Erdal’ın öldürüldüğüne dair haber kanalları ve istihbarat kanallarından gelen bilgiler var ancak bu bilgiler henüz teyit edilmiş değildir. Biz resmi açıklamamızı bu bilgiler teyit edildikten sonra yapabiliriz. Bunlar teyide muhtaç bilgilerdir."