14 bin sözleşmeli öğretmen atanacak

Doğu ve Güneydoğu'da görevlendirilmek üzere, Eylül ayında 14 bin sözleşmeli öğretmen alımı yapacak.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Doğu ve Güneydoğu bölgelerinde görevlendirilmek üzere, 14 bin sözleşmeli öğretmen statüsünde atanacak. Eylül ayından önce sürecin tamamlanması planlanıyor.

Ntv'nin haberine göre, Doğu ve Güneydoğu'da görev yapan 14 bin ücretli öğretmenin yerine, sözleşmeli öğretmen ataması yapılacak. Bölgeye atanan kadrolu öğretmenlerin yüzde 60'ının 1 yıl sonra yer değişikliği talebini gerekçe gösteren hükümet, sözleşmeli öğretmen ataması için çalışmalar yapıyor.

Milli Eğitim Bakanlığı'nın verilerine göre, Türkiye'de görevli olan 47 bin öğretmenin 3'te 1'i Doğu ve Güneydoğu'da görevli. Bölgeye atanacak adaylar önce KPSS puanına göre sıralandıktan sonra, mülakata alınacak. Görevlendirilecek öğretmen sayısının 3 katı kadar aday mülakata çağrılacak.

Atamaların Eylül ayında yapmayı planlayan MEB, süreci yaz aylarında tamamlamayı hedefliyor. Atanacak sözleşmeli öğretmenler 5 yıl aynı yerde görev yaptıktan sonra kadroya alınacak. Öğretmenler kadroya geçtikten 3 yıl sonra tayin isteyebilecek.

Bakanlığın, bu süreç ile birlikte soruşturmalar açılan kadrolu öğretmenler hakkındaki ihraç taleplerini de karara bağlayacak.