Gerilim tırmandı, Suriyeliler Kayseri'yi terk etti

Kayseri'de çalınan bisikletten Suriyeli mülteciler sorumlu tutulunca kavga çıktı, 3 kişi yaralandı. Gerilimin tırmanması üzerine bir grup mülteci eşyalarını kamyonete yükleyip ilden ayrıldı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Kayseri'de, bisiklet çalınması nedeniyle Suriyeli mülteciler suçlanınca çıkan tartışma kavgayla sonuçlandı. Merkez Kocasinan İlçesi Uğurevler Mahallesi’nde dün gece meydana gelen olayda, çalınan bir bisikletten mülteciler sorumlu tutuldu.

İki taraf arasındaki gerginliğin kısa sürede büyümesi üzerine çıkan kavgada 48 yaşındaki Doğan Demir ve oğlu 17 yaşındaki Umut Demir ile komşularının oğlu 15 yaşındaki Alper Çadır yaralandı. Olay yerine gelen polis, Suriyeli 3 kişiyi gözaltına aldı.

Babasıyla birlikte Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırılan Umut Demir'in başına 12 dikiş atıldı. Alper Çadır'ın ise kırılan sağ kolu alçıya alındı.

"SURİYELİLERİ İSTEMİYORUZ"

Taburcu edilen Doğan Demir, mahalle halkı ile Suriyeliler arasında gerginlik çıkınca oğlunu almak için gittiğini ve saldırıya uğradıklarını iddia etti. Doğan Demir, "Şikayetçiyiz. Gereken neyse yetkililerimiz yapsın. Suriyelileri istemiyoruz" dedi.

Polis, olayın meydana geldiği Uğurevler Mahallesi’nde geniş güvenlik önlemi alırken, Suriyeli bazı kişilerin eşyalarını kamyonetlere yükleyerek mahalleden ayrıldıkları gözlendi.

(DHA)