Baybaşin'den AYM'ye başvuru

Uyuşturucu ticareti yapmak suçundan 6 yıldır tutuklu olan Abdullah Baybaşin'in avukatı, uzun tutukluluk gerekçesiyle müvekkilinin tahliyesi için Anayasa Mahkemesi'ne başvurdu.DD

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İngiltere'de, organize suç örgütü kurmaktan bir süre tutuklandıktan sonra serbest bırakılan ve 2010 yılında geldiği Türkiye'de tutuklanan Abdullah Baybaşin'in avukatı Ender Yağmur, uzun tutukluluğu gerekçe göstererek Anayasa Mahkemesi'ne başvurdu.

Silahlı bir saldırıda isabet eden kurşun ile felçli kalan ve tekerlekli sandalyeye mahkum olan Baybaşin, Ocak 2011'de Bolivya'dan Ambarlı Limanı'na gelen bir gemiye düzenlenen operasyonda ele geçen kokain ile ilgili bağlantısı olduğu iddiasıyla tutuklandı. 13 kişi ile birlikte yargılanan Abdullah Baybaşin'e 40 yıl 5 ay hapis cezası verildi. Yargıtay 10'uncu Ceza Dairesine yapılan temyiz başvurusu ile yerel mahkeme kararı bozuldu ve dava yeniden Bakırköy 3'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülmeye başlandı.

Metris Cezaevi'nde ağır hasta olduğu ve tekerlekli sandalyeye mahkum olduğu için tek başına kalamayacağı belirtilen Abdullah Baybaşin'in hem 5 yılı geçen uzun tutukluluğuna hem de sağlık durumundan yapılan tahliye talepleri reddedilince avukatı Ender Yağmur Anayasa Mahkemesi'ne bireysel başvuruda bulundu.

Avukat Yağmur, başvurusunda, müvekkilini yakalayan emniyet görevlilerinin ve yargı mensuplarının Gülen cemaati soruşturması kapsamında görevden el çektirildiklerine de dikkat çekti.

(DHA)