Darbe girişimine izin verilmedi

Türkiye 15 Temmuz Cuma gecesi başlayan bir darbe girişimi ile karşı karşıya kaldı. Girişim, polis müdahalesi ve sokağa çıkan halkın tepkisi ile engellendi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Türkiye 15 Temmuz Cuma gecesi 21.30 sıralarında İstanbul'da boğaz köprülerinin askerler tarafından kapatılmasıyla başlayan darbe girişimi ile karşı karşıya kaldı. Ankara ve İstanbul başta olmak üzere yurdun farklı noktalarında çatışmalar yaşandı. Ankara'da TBMM, Özel Harekat Karargahı, Polis Akademisi gibi noktalarda yoğun çatışmalar yaşandı. İstanbul'da da Harbiye Orduevi, İBB ve köprülerde çatışmalar yaşandı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Marmaris'te tatilini geçirmekte olduğu otele, kendisinin ayrılmasının ardından saldırı düzenlendiği öğrenildi. Yaşanan kayıplara ilişkin Genelkurmay Başkanlığı'ndan yapılan açıklamada, "Şu ana kadar 41’i polis, 2’si asker, 47’si sivil olmak üzere toplam 90 kişi şehit oldu. Darbe teşebbüsü içerisinde yer alanlardan 104 kişi ölü olarak ele geçirilmişlerdir" denildi. Çatışmalar sırasında 1154 kişinin yaralandığı, 2 bin 839 darbeci askerin gözaltına alındığı açıklandı.

MİT'den yapılan açıklamada, darbecilerle mücadelenin kazanıldığı ancak nokta operasyonlarının devam ettiği belirtildi. İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada ise, sokakta eli silahlı ve üniformalı asker görülmesi durumunda 155'e bilgi verilmesi istendi.