Öcalan’ın sağlık durumunun iyi olduğu belirtildi

Darbecilerin Öcalan'ı öldürmek istediği öne sürüldü.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - 15 Temmuz cuntasının hedeflerinden birinin de İmralı Cezaevi’ndeki PKK Lideri Abdullah Öcalan'ı öldürmek olduğu ancak girişimin başarısızlığı sayesinde Öcalan’ın sağlık durumunun iyi olduğu iddia edildi.

Gazete Habertürk'ten Bülent Aydemir'in haberine göre Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) iki hafta önce Genelkurmay ve Emniyet Teşkilatı’ndakiler başta olmak üzere kamu kurumlarındaki cunta destekçilerinin kendi aralarında özel olarak mesajlaştığı bir konuşma/sohbet programı ele geçirildi. Bu program üzerinden 40 bin kişilik isim listesine ulaşıldı. Bu liste Cumhurbaşkanlığı, Başbakanlık, Genelkurmay ve diğer ilgili birimlerle paylaşıldı. Kırılan bu program, örgüte ilişkin birçok veri sağladığı gibi kurumlarda kendisini gizlemiş cunta destekçilerine ilişkin bilgi sağladı. Tasfiyelerin ağırlıklı olarak bu listeden başlatıldığı öğrenildi.

Yaşanan kalkışmada darbecilerin hedeflerinden birinin de İmralı Cezaevi’ndeki PKK Lideri Abdullah Öcalan olduğu öğrenildi. Darbeciler Öcalan’ı ele geçirip kaçırmayı/infaz etmeyi planlıyordu. Darbe girişimi bertaraf edilince bu plan hayata geçmedi. Darbecilerin Öcalan’ın ölümü üzerinden Kürtleri sokağa dökmeyi, kaos çıkarmayı planladığı öğrenildi. Şu an Öcalan’ın sağlık durumunun iyi olduğu belirtildi.