Öğretmenler yaz tatiline devam edecek

Başbakanlık genelgesiyle kamudaki tüm izinlerin iptal edilmesi, özellikle yaz tatilindeki öğretmenlerde kafa karışıklığına neden oldu. Genelgenin öğretmenleri kapsamadığı ortaya çıktı. MEB, 21 bin 850 personelini açığa almıştı. Yaklaşık 22 bin öğretmenin de lisansı iptal edilmişti.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - 15 Temmuz darbe girişiminin ardından kamuda binlerce kişinin açığa alınmasının ardından Başbakanlık genelgesiyle tüm izinler iptal edildi. İzindeki personel telefonla aranarak, göreve dönmeleri talep edildi. Bu genelge, memurlarda kafa karışıklığına neden oldu. Sendikaları ve kurumları arayan memurlar, kendilerinin de bu kapsamda olup olmadığını sordu. Sendikalar da, her kurumun çalışanları özelinde ayrıntılı açıklama yapmasını istedi.

KİMLERİ KAPSIYOR?

Habertürk'ten Deniz Çiçek'in haberine göre, genelgenin, okulların tatil olması nedeniyle öğretmenleri kapsamadığı ortaya çıktı. Genelgede 'memurlar' yerine 'kamu çalışanı' ifadesi kullanıldığı için akademik personel de, kamu işçileri de izinden dönecek. Evlilik, ölüm, analık izninde olanların dönmesi gerekmiyor. Şehir dışında olanlar da görevlerine devam edecek. İzin döneminde yurtdışında olan personel de aynı şekilde iznini yarıda keserek görevine dönecek. Raporlu ya da refakatçi olan personel de kapsam dışında görülüyor. Ancak bundan sonraki rapor başvurularında zorluklar yaşanabilir.

Kamu-Sen Başkanı İsmail Koncuk da sorular üzerine Facebook’tan, “MEB yetkilileri ile yaptığım görüşmeye göre izinlerin kaldırılmasının öğretmenlerle alakası yok. Tüm kurumlar detaylı açıklama yapmalı” dedi.

BİLET VE OTEL PARASI NE OLACAK?

Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK) açıklamasında da genelgenin geri çekilmesi istendi. Açıklamada, genelgenin belirsizliklerle dolu olduğu belirtilerek, “Genelge aileleri de etkileyecek. Bir ayrım gözetilmemiş. Dolayısıyla kamu yararı yok. İzin hakkı en temel sosyal hak. Kamu emekçisi, ulaşım ve konaklamada ödemelerini önceden yaptı. Ekonomik mağduriyetlere yol açacak. Motivasyon etkilenecek” uyarısı yapıldı.

MEB, 21 bin 850 personelini açığa almıştı.

Haberin tamamı