Kamuda görevden almalar sürüyor

Darbe girişiminin ardından başlatılan soruşturmalarda, Orman Bakanlığı'nda 197, Manisa'da ise bin 25 kamu görevlisi uzaklaştırıldı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Orman ve Su İşleri Bakanlığı'nda darbe girişimi sonrası merkez ve taşra teşkilatında çalışan 197 personelin görevden alındığı öğrenildi. Bakanlık bünyesinde görevden almaların devam edeceği bildirildi. Antalya’da Fethullahçı Terör Örgütü’ne (FETÖ) yönelik soruşturma kapsamında 1 memur açığa alındı. Milli Eğitim Bakanlığı’nda da, darbe girişimi sonrasında "Fethullahçı Terör Örgütü" (FETÖ) ile irtibatlı olduğu düşünülen 15 bin 200 personel açığa alınırken, özel kurumlarda çalışan 21 bin öğretmenin lisansı iptal edildi. Bu kapsamda Antalya Milli Eğitim Müdürlüğü’nde adı açıklanmayan bir memurun da açığa alındığı öğrenildi.

MANİSA'DA 1025 KİŞİ UZAKLAŞTIRILDI

Manisa Valiliği de, 15 Temmuz darbe girişiminin ardından haklarında adli ve idari işlem yapılan kamu görevlilerinin sayıları hakkında bilgi verdi. Bin 25 kamu personelinin görevden uzaklaştırıldığı açıklanırken, 15 kişi hakkında gözaltı kararı alındığı, 31 kamu görevlisinin tutuklandığı ve 12 personelin de adli kontrol şartıyla serbest bırakıldığı bildirildi. Basın bürolarına gönderilen yazılı açıklamada, 2’si müftülük, 2’si Diyanet Eğitim Merkezi Müdürlüğü, 118’i İl Emniyet Müdürlüğü, 14’ü Sosyal Güvenlik Kurumu, 25’i Vergi Dairesi Müdürlüğü, 2’si Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü, 718’i İl Milli Eğitim Müdürlüğü, 1’i Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü, 103’ü Celal Bayar Üniversitesi, 6’sı İl Jandarma Komutanlığı, 34’ü hakim ve savcı olmak üzere toplam bin 25 kamu personelinin görevden uzaklaştırıldığı; 5’i İl Emniyet Müdürlüğü, 9’u hakim ve savcı, 1’i İl Jandarma Komutanlığı olmak üzere toplam 15 personelin gözaltına alındığı; 9’u İl Emniyet Müdürlüğü, 2’si 1. Piyade Eğitim Tugay Komutanlığı, 2’si İl Jandarma Komutanlığı, 18’i hakim ve savcı olmak üzere 31 kamu görevlisinin tutuklandığı, 1’i İl Emniyet Müdürlüğü, 7’si hakim ve savcı, 4’ü adliye personeli olmak üzere 12 kamu görevlisinin adli kontrol şartıyla serbest bırakıldığı belirtildi. Öte yandan RTÜK merkezinde de 29 personelin açığa alındığı ifade edildi.