Gülen'in köyü basıldı

Fethullah Gülen'in Erzurum'un Pasinler İlçesine bağlı Korucuk Köyü'ndeki evi yakılmak istendi. "Ev yansaydı, tüm köy yanardı" diyen köy sakinleri, korku içinde yaşamak istemediklerini söylediler.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Hükümetin, 15 Temmuz darbe girişiminin talimatını vermekle suçladığı Fethullah Gülen'e tepkiler artınca, doğduğu köy de hedef oldu. ABD'de yaşayan Fethullah Gülen'in doğduğu Pasinler İlçesine bağlı Korucuk Köyü'ndeki evi yakılmak istendi. 18 Temmuz gecesi evin kapısının yakıldığını belirten köylüler, "Şu bina yanmış olsa köyümüz, çoluk çocuğumuz hep yanardı. Korku ile yaşıyoruz. Terörist köy olarak anılmak istemiyoruz" dediler.

Gülen'in, 27 Nisan 1941 tarihinde dünyaya geldiği köyündeki ev, Gülen'in kardeşleri tarafından 3 yıl önce yeniden yaptırılmıştı. Şu an kimsenin yaşamadığı evin dış kapısında ateş nedeniyle küçük hasarlar oluştu. Kapının yanması sonrası jandarma olay yerine gelerek tespitte bulundu.

'DEVLETİNE BAĞLIYIZ'

15 Temmuz darbe girişimi sonrası 35 hane ve 250 nüfuslu Korucuk'ta tüm evlere Türk bayrakları asıldı. Korucuk Mahallesi Muhtarı Hulkettin Kızıltunç, yaşanan son olaylardan çok rahatsız olduklarını vurguladı. Darbe girişiminde bulunanlarla birlikte anılmak istemediklerini vurgulayan Muhtar Kızıltunç, şöyle konuştu:

"Son yaşanan olaylardan dolayı çok rahatsızız. Çok utanç duyuyoruz. Teröristlerle anılmak istemiyoruz. Biz devletini, vatanını, bayrağına seven, onlara bağlı insanlarız. Biz hiçbir zaman devletimize hain gözle bakmadık. Bizi Korucuk köyü olarak hep dışladılar, 'pis' dediler. Fethullah Gülen 6 yaşında ailesiyle birlikte köyümüzden çıkarak İzmir'e gitmiştir. 1998'lerde gelmişti, ondan sonra da bir daha görmedik. Ne yapılmış, ne edilmiş ondan da hiç haberimiz yok. Eğer bu işlerde parmakları varsa Allah belalarını versin. Devletimiz en ağır cezayı versin. 650 nüfusumuz vardı, 250'ye düştü."

feto2

CAMİNİN ADI BİR GÜNDE DEĞİŞTİRİLDİ

Erzurum'un Palandöken İlçesi  Yıldızkent semtinde Fethullah Gülen'in babası Ramiz Efendi'nin adını taşıyan caminin adı bir günde değiştirildi. AK Parti Milletvekili Orhan Deligöz'ün girişimleriyle Palandöken Müftülüğü'nün internet sitesinde 'caminin adının 'Sultan Alparslan Camisi' olarak değiştirildiği' haberi yer aldı.