Gülen'in sözcüsü: 15 Temmuz hayatımın en kötü günüydü

15 Temmuz darbe girişiminin ardından Fethullah Gülen Cemaati'nden bir açıklama daha geldi. Gülen'in sözcüsü Alp Aslandoğan, askeri darbeyle ilişkileri olduğu suçlamasını reddetti.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Kanada gazetesi The Globe and Mail'a konuşan Alp Aslandoğan, darbe girişimi sırasında Kaliforniya'da tatilde olduğunu ve Gülen'in suçlanacağından korktuğunu savunarak, "Hayatımın muhtemelen en kötü günüydü" dedi.

'GÜLEN'İN TEMSİL ETTİĞİ DEĞERLERE İHANET'

Aslandoğan söyleşide, Gülen destekçisi askerlerin darbe girişimine katılmış olmasının teoride mümkün olduğunu kabul etse de, böyle bir durumun Gülen'in felsefesiyle uyuşmadığını söyledi. Aslandoğan, "Bu, Gülen'in temsil ettiği şeylere ihanet olur" diye konuştu.

'İADE ÇOK ZOR'

Aslandoğan, Türkiye'nin talep ettiği iade konusunda Amerikan hükümetinin Gülen'le henüz temas kurmadığını da söyledi. Gülen'in sözcüsü, Türkiye'den gelecek iade talebinin iki ülke arasındaki iade anlaşmasının şartlarını yerine getirmesinin 'çok zor' olduğunu da savundu. The Globe and Mail muhabiri Joanna Slater söyleşi sırasında Gülen'in Pocono Dağları'ndaki evinin son derece sessiz olduğunu ve sadece birkaç kişiyi gördüğünü yazdı.