TRT çalışanı Mehmet Demir işine dönüyor

Darbe girişiminin ardından kamu kurumlarında başlatılan tasfiyede 17 yıllık TRT çalışanı ve Haber-Sen yöneticisi Mehmet Demir önce açığa alındı ardından soruşturması kaldırıldı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - “Fethullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) Terör Örgütü ile bağlantılı olduğu" iddiasıyla açığa alınan TRT çalışanı ve HABER-SEN yöneticisi Mehmet Demir, 25 Temmuz Pazartesi günü işbaşı yapacak.

Mehmet Demir Bianet’e yaptığı açıklamada TRT’de bağlı olduğu birimin yöneticisinin akşam saatlerinde kendisini aradığını ve hakkında açılan soruşturmanın kaldırıldığı bilgisini verdiğini söyledi.

Demir görüşme sırasında kendisiyle aynı akıbeti paylaşan  21 TRT çalışanın da soruşturmasının kaldırıldığını öğrendiğini söyledi

NE OLMUŞTU?

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca, 15 Temmuz darbe girişiminin ardından dün (21 Temmuz) TRT'de açığa alınan 300, RTÜK'te açığa alınan 29 personel hakkında soruşturma başlatmıştı. Soruşturma açılan personele şu resmi yazı gönderilmişti: “Genel Müdürlük Makamının 19/07/2016 tarihli ve 1 sayılı Oluru ile Milli güvenliğin ve devlet otoritesinin sağlanmasını teminen Kurumumuz bünyesinde halen görev yapan bazı personelin Fethullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) Terör Örgütü ile bağlantılı olduklarının tespit edildiği…”