Askeri öğrenci velisi: Darbe gecesi 'Fenerbahçeli futbolcu getiriliyor' denildi

Cezaevi önünde açıklama yapan Kuleli Askeri Lisesi öğrencilerinin aileleri çocuklarının serbest bırakılmasını istedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Darbe girişimi sırasında Çengelköy Polis Merkezi çevresinde gözaltına alınan Kuleli Askeri Lisesi öğrencilerinin aileleri, Maltepe Cezaevi önünde açıklama yaparak çocuklarının okula kandırılarak çağrıldığını belirtti: Kimisine 'kokteyl var' dediler, kimisine 'Fenerbahçeli futbolcu getiriliyor' dediler.

Açıklama yapan öğrenci velisi Sabit Çayır "Biz çocuklarımızı Vatana ihanet etsin, darbe yapsın diye göndermedik. Kime teslim ettik, devlete. Sonuç, darbeciyiz. Yok böyle bir şey. Sizden ricamız da biz vatan haini değiliz. Gerekirse bir ay yatarız, iki ay yatarız, bir bedel ödenecekse öderiz, ödemeye de razıyız. Ama bizim çocuklarımız vatan haini değil, darbeci de değil. Yaşın yanında kuruyu da yakmayın lütfen" şeklinde konuştu.

Veli Uğur Arifoğlu ise, "Okula kandırılarak çağrıldı. Kimisine 'kokteyl var' denildi, kimisine 'Fenerbahçeli futbolcu getiriliyor' denildi. Bunlar bu suça bu şekilde teşekkül etse neden bu şekilde çağrılsın" diye sordu.

15 Temmuz günü çeşitli gerekçelerle liseden çıkarılan çocuklar, erlerle birlikte darbe girişimine katılmış, yaşları 14 ila 16 arasında 62 öğrenci tutuklanmıştı. (DHA)