Darbe gecesi: Helikopterde yer yoktu Marmaris'te kaldılar

Bakan Berat Albayrak, darbe gecesi, Erdoğan'ın Özel kalem Müdürü Hasan Doğan'ın eşi ile çocuğunun helikopterde yer olmadığı için Marmaris'te kaldıklarını söyledi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR -  15 Temmuz'daki darbe girişimi sırasında Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'la birlikte Marmaris'te olan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, o gece yaşananları anlattı.

CNN Türk’e konuşan Albayrak, "Darbe gecesi kaldığınız otele askeri helikopterlerin saldıracağı bilgisini nasıl aldınız" sorusuna şu yanıtı verdi.

"Bilgisini almadık seslerini duyduk. Tepemizde helikopterlerini döndüğünü gördük. Herhangi bir bilgi gelmedi bize. Cumhurbaşkanımız kendi inisiyatifiyle hareket etti. Gördük hissettik gerekli adımların kararı cumhurbaşkanımız vererek gerekli adımları attık."

Albayrak, Marmaris'ten ayrılmaya karar verdikten sonra yaşananları ise şöyle anlattı:

"İlk adımda helikoptere sığma konusunda sıkıntı yaşandı. Hasan bey (Erdoğan'ın Özel Kalem Müdürü Hasan Doğan) kahramanlık sergiledi. Eşini çocuğunu bıraktı. Eşimiz dostumuz kaldı polis arkadaşlar kaldı geride. İki arkadaşımız şehit oldu. Bu darbe girişimine düzmece diyenin aklından şüphe ederim. Çocuklarımızı Allah’ın verdiği güçle teskin ettik. Üzüldüler olayı anlamaya çalıştılar... Marmaris’ten Dalaman’a gittikten sonra İstanbul’a gitme kararı alındı. Uçakta herkes sakindi. Kimse herhangi bir korku ve endişe yaşamadı."