Erdoğan: İdamda halkı dinlememiz gerekiyor

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, idam cezası için, “Türkiye’de krallık yok, demokratik hukuk devleti içinde halkın taleplerini görmezden gelemezsiniz” dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Alman ARD televizyonuna konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AB üyesi dışındaki ülkelerin neredeyse tamamına yakınında idam cezasının uygulandığını söyleyerek, “Biz idam cezasını kaldırdık. İdam cezasını kaldırdık da ne değişti?” diye sordu. Erdoğan, halkın talebini dinlemek gerektiğini belirterek, ‘güç’ mesajı da verdi: “Güçlü olmak yasalara aykırı davranma hakkını doğurmaz ama halkı da dinlemeniz, onları hissetmeniz gerekiyor. Eğer halkı dinlemeseydim beni yüzde 52 ile cumhurbaşkanı seçmezdi.”

'KİMLİKLERİ BELLİ, HIZLI TEPKİ GÖSTERİLDİ'

Darbe girişiminin ardından yapılan tasfiyelerin, gözaltı ve tutuklamaların hukuk devleti çerçevesinde gerçekleştirildiğini belirten Erdoğan,“Yapılanların hepsi hukuk devleti çerçevesinde yapılan adımlar. Hiçbir şey bunun dışında algılanmamalı. Askeriye içerisine sızmışlar, belli noktalar var. Çok ciddiye alınacak bir örgüt yapıları var. Bunların kimlikleri şu an belli ve belli olduğu için çok hızlı tepki gösterilebildi” dedi.

‘OHAL UZATILABİLİR’

Erdoğan, daha önce uzatılabileceğinin sinyalini verdiği OHAL’le ilgili ‘normalleşme’ şartı koştu: “Eğer bir normalleşme olursa OHAL için ikinci bir süreye ihtiyacımız kalmaz. Fransa’da herhangi bir darbe bile olmadı. Türkiye’de olanlarla kıyaslayamazsınız. Burada devlete karşı yapılan girişimle kıyaslayamazsınız. Biz şu anda üç aylık bir süre verdik, ve üç ay içinde normalleşme görürsek o zaman bu süreyi uzatmaya ihtiyaç duymayız.”