Erdoğan, Kılıçdaroğlu'nun TRT'ye çıkarılmadığını bilmiyormuş!

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın Aksaray'daki görüşmede CHP lideri Kılıçdaroğlu'na "Ben senin TRT'ye çıkarılmadığını bilmiyordum" dediği öne sürüldü. Her seçim döneminde muhalefet partileri, TRT'nin kendilerine yönelik vetosunu gündeme getirerek, defalarca şikâyette bulunmuştu.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın davetini kabul ederek, Aksaray'daki liderler zirvesine katılan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun ilginç bir diyalog yaşadığı ortaya çıktı. Habertürk yazarı Muharrem Sarıkaya'nın  aktardığı notlara göre, Erdoğan görüşme sırasında Kılıçdaroğlu'na "Ben senin TRT'ye çıkmadığını bilmiyordum. Böyle şey mi olur? TRT, iktidara ne kadar zaman yer ayırıyorsa, size de o kadar zaman ayırmalı"demiş.

KILIÇDAROĞLU ELEŞTİRMİŞTİ 

CHP lideir Kemal Kılıçdaroğlu, darbe girişiminin ardından 6 yıl aradan sorna ilk kez konuk olduğu TRT'ye "Acaba darbe girişimi olmasaydı bize bu imkanı verir miydiniz?" diyerek sitemde bulunmuştu.

Muhalefet partileri, cumhurbaşkanlığı seçimi başta olmak üzere bütün seçimlerde TRT'nin Erdoğan ve AKP'ye verdiği süre ile muhalefete verdiği süre konusudna defalarca açıklama yapmış, konuyu soru önergesi olarak Meclis'e de taşımıştı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın daveti üzerine, Kılıçdaroğlu, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ve Başbakan Binali Yıldırım'ın katılımıyla liderler zirvesi düzenlenmişti. Aksaray için "Kaçaksaray" diyen ve hiçbir davete icabet etmeyeceğini belirten Kılıçdaroğlu, darbe girişimi sonrası "Zor siyasi koşullar" nedeniyle Saray'a gittiğini ancak, görüşünün değişmediğini söylemişti.