Topbaş: Darbecilerden biri 'Vatan Hainleri Mezarlığı’na gömüldü

Kadir Topbaş, döha önce önerdiği 'vatan hainleri mezarlığı'na ilk definin yapıldığını açıkladı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İstanbul Büyükşehir belediye Başkanı Kadir Topbaş, İstanbul Avcılar'daki darbe protestolarına katıldı. Avcılar Kaymakamı Hulusi Doğan, ve CHP'li Avcılar Belediye Başkanı Handan Toprak Benli'nin de katıldığı eylemde konuşan Ak Partili Kadir Topbaş, daha önce "Darbeciler için vatan hainleri mezarlığı yapalım" dediğini hatırlattı.

Topbaş, şöyle devam etti: "Onlardan bir tanesi bugün (pazartesi) benim bahsettiğim ‘Vatan Hainleri Mezarlığı’na gömüldü. Bir tanesi gömüldü. Ailesi istememiş ve ‘Vatan hainleri mezarlığına’ gömüldü. Bu millete ihanet edenler kabirlerinde dahi rahat edemezler."

'ATATÜRK'ÜN İZİNDE SONSUZA KADAR'

Daha sonra kürsüye çıkan Avcılar Belediye Başkanı Handan Toprak Benli ise "Hakimiyet, kayıtsız, şartsız milletindir’ diyen Türkiye Cumhuriyeti’ni kuran Mustafa Kemal Atatürk’ün izinden demokratik Türkiye Cumhuriyeti’ni sonsuza kadar yaşatmak için nöbetteyiz. Darbeye karşı omuz omuz omuzayız" dedi.

Avcılar Kaymakamı Hulusi Doğan da "Bu necip millet, başkomutanımız, Cumhurbaşkanımızın önderliğinde ‘Vatan varsa gerisi teferruat’ diyerek herkes meydanlara koştu. Hep birlikte vatan, demokrasi dedi" diye konuştu. (DHA/İSTANBUL)