3 bin 49 hâkim ve savcının mal varlığına el konması istendi

Darbe girişimine ilişkin soruşturmada haklarında gözaltı kararı olan hâkim ve savcılar 'FETÖ/PDY' ile ilişkili olmakla suçlanıyor.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, darbe girişimine ilişkin soruşturma kapsamında açığa alınan ve haklarında gözaltı kararı bulunan 3 bin 49 hâkim ve savcının mal varlıklarına el konulmasını istedi.

CMK'nın 128. maddesinde "Soruşturma veya kovuşturma konusu suçun işlendiğine ve bu suçlardan elde edildiğine dair kuvvetli şüphe sebebi bulunan hallerde, şüpheli veya sanığa ait; taşınmazlara, kara, deniz veya hava ulaşım araçlarına, banka veya diğer mali kurumlardaki her türlü hesaba, gerçek veya tüzel kişiler nezdindeki her türlü hak ve alacaklara, kıymetli evraka, ortağı bulunduğu şirketteki ortaklık paylarına, kiralık kasa mevcutlarına, diğer mal varlığı değerlerine el konulabilir. Bu taşınmaz, hak, alacak ve diğer mal varlığı değerlerinin şüpheli veya sanıktan başka bir kişinin zilyetliğinde bulunması halinde dahi, el koyma işlemi yapılabilir" hükmü yer alıyor.