KESK üyesine cemaat iddiasıyla uzaklaştırma

Gülen cemaatine yönelik operasyon kapsamında, Kültür Bakanlığı'nda uzman yardımcısı olarak çalışan KESK üyesi Diren Yeğen de açığa alındı. Yeğen, cemaat bahanesiyle kamuda 'sakıncalı' görülen tüm personelin tasfiye edilmek istendiğini söyledi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - 15 Temmuz darbe girişiminin ardından başlatılan Gülen soruşturması kapsamında kamuda yaklaşık 60 bin kişi tasfiye edilirken, tasfiye sepetine KESK üyeleri de atılmaya başlandı. Bu kapsamda, Kültür ve Turizm Bakanlığında uzman yardımcısı olarak çalışan Diren Yeğen işten uzaklaştırıldı.

Evrensel'den Sultan Özer'in haberine göre, yaklaşık üç yıldan beri Kültür ve Turizm Bakanlığı Teklif Hakları Genel Müdürlüğünde Uzman Yardımcısı olarak çalışan KESK’e bağlı Kültür-Sanat Sen Üyesi Diren Yeğen, Gülen Cemaatine yönelik operasyon kapsamında açığa alındı. Kültür ve Turzim Bakanlığı Teftiş Kurulu Başkanı Asım Keser ve Bakan Nabi Avcı’nın imzasının yer aldığı yazıda, 15 Temmuz gecesi girişilen darbe girişimi anlatılarak, “Bu olay terör örgütüyle bağlantılı tüm kişi, kurum ve kuruluşlarla etkin bir mücadele edilmesi gerektiğini ortaya koymuştur” denildi. “Bu kapsamda, 20.07.2016 tarih ve 180 sayılı Makam onayı ile inceleme/soruşturma açıldığı” belirtilen yazıda, “Söz konusu soruşturma dolayısıyla 657 sayılı Kanun’un 137. maddesi gereğince görevi başında sakınca görülen Bakanlığımız personeli hakkında görevden uzaklaştırma tedbiri alınması zorunluluğu hasıl olmuştur” ifadesine yer verildi.

KPSS'DE EN YÜKSEK PUANI ALMIŞTI

KPSS’den en yüksek puanı alarak yaklaşık üç yıl önce başladığı görevine devam ederken, 21 Temmuz günü tebliğ edilen bir yazıyla şaşkınlığa uğrayan Yeğen, önceden hazırlanan listelerle hedef alındığını söyledi.

12 Eylül darbesinde anne ve babasına, yakın çevrelerine uygulanan baskı ve cezaevi anılarıyla büyüyen bir genç olarak darbeci suçlamasını, hele hele de Fethullah Gülen Cemaatiyle ilişkilendirilmesini kabul edemediğini belirten Diren Yeğin, “KPSS’de en yüksek puanı almama rağmen girdiğim beş mülakatta elendim. Ne zaman ki iktidarla Fethullah Gülen Cemaatinin arası açıldı, ancak ondan sonraki mülakatlarda elenmedim ve şimdiki görevime başladım” dedi. KPSS’den yüksek puan alması nedeniyle Cemaat ile ilişkilendirildi ise ne zaman aynı sınava girse yine yüksek puan alacağını söyleyen Diren Yeğen, işine geri dönebilmek için itiraz dilekçesi de verdiğini hatırlattı.

‘MUHALİF KİMLİĞİ’ HEDEF ALINDI

“Belli ki bu listeler farklı biçimlerde önceden hazırlanmış fişlemelerdir. Tam da böyle bir anda ‘Canınızı sıkan, sizi rahatsız eden kim varsa listeleyin’ denmiş olabilir” diyen Diren Yeğen, kendisini görevden uzaklaştıranların cemaatle ilişkili olduğunu kanıtlamakla yükümlü olduklarını da dile getirdi. “Askeri darbelerin, özellikle 12 Eylül darbesinin anne ve babamda, ailemde açtığı yarayı, ağır zulmü en ağır şekilde yaşayan bir ailenin üyesi olarak asla darbeci olmadım, olmam da” açıklamasında bulunan Yeğen, darbe karşıtı, muhalif kimliği ve duruşunun net olduğunun da altını çizdi. Diren Yeğen bu yanlışlığın düzeltilerek bir an önce görevinin başına dönme istediğini yineledi.