Erhan Çelik'ten TRT açıklaması

Darbe girişiminin ardından TRT ana haberi sunmaya başlayan Erhan Çelik, 'yüksek maaş' iddialarına cevap verdi. 206 bin rakamını 'abartılı bir yalan' olarak niteleyen Çelik, "Bana ödeneceği ifade edilen rakam, 10’da 1’i bile değildir" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Show TV haber Dairesi Başkanlığı ve Habertürk TV Genel Yayın Yönetmenliği'nin ardından TRT 1 ile anlaşan Erhan Çelik, sosyal medyada çıkan iddialara ilişkin açıklama yaptı.

TRT 1'de ana haberi sunmaya başladıktan sonra maaşıyla ilgili iddialar ortaya atılan Çelik, Twitter hesabından yanıt verdi. Aynı zamanda şarkıcı Gülben Ergen'in eşi olan Erhan Çelik, TRT 1 Ana Haber Bülteni’ni 27 Temmuz'da sunmaya başladı.

Çelik, eşi ilgili iddialara ilişkin, "Eşim, Sayın Gülben Ergen ÇELİK hanımefendi sadece sanatçılığıyla değil, 5 yıl içinde yürüttüğü sosyal sorumluluk kampanyaları sonucu açtığı ve Milli eğitim Bakanlığı’na teslim ettiği 34 anaokulu ile de halkımızın gönlünde hakettiği yeri almıştır. Benim kendisine saygım sonsuzdur. İnsanlar sadece sehven yaptıkları küçük hatalarla değil, ortaya koydukları büyük sevaplarla hayatın bütünselliği içinde değerlendirilmeyi hak ederler. Gülben Hanım da her türlü takdirin üzerindeki dünya duruşuyla ve özellikle içinden geçmekte olduğumuz hassas dönemde devletine, milletine ve inancına gösterdiği bağlılık duygusuyla da benim ve sevenlerinin nezdinde hak ettiği noktaya erişmiştir" dedi.

'ABARTILI BİR YALAN'

Maaş iddialarına ilişkin ise Çelik, şunları söyledi: "TRT’deki bu şerefli göreve bir ücret talebiyle gelmediğim gibi söz konusu tezvriat çetesinin uydurduğu 206 bin TL gibi bir hizmet bedelinin tarafıma ödenmesi de hayli abartılı bir yalandır. Hak ediş olarak bana kurum tarafından ödeneceği ifade edilen rakam iddia edilenin 10’da 1’i bile değildir.

TRT: İTİBAR ETMEYİN

TRT'nin kendi kadroları yerine dışarıdan sözleşmeli çalıştırması ve yüksek miktarda ödeme yapıldığı iddiaları üzerine CHP Denizli Milletvekili Kazım Arslan, Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş'a yönelik bir soru önergesi vermişti. Arslan, TRT'nin Erhan çelik ile 19 Eylül'e kadar bir aylığı 30 bin liradan anlaşılıp anlaşılmadığını, ödenecek verginin dahi TRT tarafından karşılanması yönünde bir görüşme olup olmadığı iddialarını sormuş, TRT'den yapılan yazılı açıklamada, "Erhan Çelik'e ödenen ücrete ilişkin spekülasyon amaçlı abartılı rakamlar telaffuz edilmektedir. Bu haberlere itibar edilmemesi hususunu kamuoyuna saygıyla duyururuz" denilmişti.