'Gülen'in iadesi için CIA'de tasfiye gerekir'

AK Parti Milletvekili Adnan Boynukara, 15 Temmuz darbe girişiminden ABD ve NATO'nun haberi olduğunu savundu. Boynukara, Gülen'in ABD'den iadesi için ise CIA'de bir tasfiye olması gerektiğini öne sürdü.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - AK Parti Adıyaman Milletvekili Adnan Boynukara, 15 Temmuz darbe girişimi akşamı tankların İstanbul’da köprülerde boy gösterdiği saatlerde ‘Bu bir Fetullahçı kalkışmadır’ diye tweet atıp Meclis’in yolunu tutan bir isim. 2015’te milletvekili olan Boynuklara, Hürriyet'ten Cansu Çamlıbel'e konuştu."Fethullah Gülen ölse, örgüt talimatları kimden alacak" sorusunu yanıtlayan Boynukara, "Bunu sadece Fetullah Gülen üzerinden değerlendirirsek yanlış yaparız. Dini argümanları kullanan bir vaizin ortaya çıkardığı bir örgütlenmeden bahsetmiyoruz" yanıtı veriyor.

GÜLEN'İN İADESİ İÇİN CIA TASFİYESİ GEREKLİ 

Gülen'in aldığı dış desteğe dikkat çeken Boynukara, şunları söylüyor: "Dış destek olmadan bir kişinin böyle bir örgütlenme kurması mümkün değil. 100’ü aşan ülkede örgütlenip okul açıyorsunuz, uluslararası lobicilikte, sermaye alanında örgütlenmişsiniz. Bu tek başına bir vaizin yapacağı iş değil. Ben bunun küresel istihbarat örgütleri tarafından bilinçli olarak desteklendiğini düşünüyorum. Aslında iade konusunun tartışmalı hale getirilmesinin temel nedeni de bu. Amerikan yönetiminin Gülen’i iade etmesi CIA içindeki bir kanadın tasfiyesiyle ilgilidir. Fetullah Gülen’in iadesi demek o kanadın tasfiyesi demek.

'Amerikan yönetiminin tümden bu işin içinde olduğunu düşünmeyebileceğini' söyleyen Boynukara, şöyle devam ediyor: "Ama ABD’nin bugün artık şunu demesi lazım; ‘Bizim içimizde de birtakım olumsuzluklara karışmış kişiler var. Bunlar bu gruba destek vermiş olabilir. Araştırıyoruz’."

'ABD'NİN BİLMEDİĞİNİ DÜŞÜNMEK SAFLIK'

"CIA ve FBI’ın isimlerine FETÖ’yü destekleyen destekçi olarak iddianamede açıkça yer verilmiş. İlişkiler bir şey olmamış gibi devam mı edecek?" sorusuna ise Boynukara şu yanıtı veriyor:

"Bakın Türkiye’de darbenin başlangıç saati belli. ABD’nin darbeye karşı yaptığı açıklamanın saati belli. Bir kronoloji çıkardım, yanlış hatırlamıyorsam ABD açıklaması 02.20’de geldi. O süreçte birkaç kez soruluyor. ‘İzliyoruz, bilgi alıyoruz’ diyorlar. Neyi izliyorsunuz? Tanklar sokağa çıkmış, insanların üzerine silahla ateş ediliyor. Türkiye Cumhuriyeti kurulduğundan bu yana ilk defa uçaklar şehirleri bombaladı. Cumhurbaşkanı Külliyesi’nin önündeki sivil insanlar vuruluyor. Meclis bombalanıyor. MİT kampusu bombalanıyor. Bunlar sadece 21.00-23.00 arası olan olaylar. Ama siz ancak 02.20’de darbeye karşıyız diyebiliyorsunuz. O saatten sadece 5-10 dakika önce MİT darbenin püskürtüldüğünü ve nokta operasyonlara başladığını açıkladı. Ve siz (ABD) ondan sonra açıklama yapıyorsunuz ancak. Bakın, Türkiye NATO ülkesi. Türkiye’de askerin müdahil olduğu herhangi bir olayı NATO’nun bilmeyeceğini düşünmek saflık olur. NATO’nun bildiğini ABD’nin bilmediğini düşünmemizi istemek de aklımızla alay etmektir. Uçaklar Meclis’in tepesinde saatlerce dönerken biz kendi aramızda ‘Bitmiyor mu bunların yakıtı’ diyorduk. Sonradan anlıyoruz ki İncirlik’ten tanker uçak kaldırılıp bu uçaklara ikmal yapıyorsunuz. Sonra oranın komutanının Amerika’dan sığınma talep ettiğine ilişkin haberler çıktı ortaya. ABD’nin tüm bu mekanizmadan habersiz olduğuna inanmamızı beklemek aklımızla alay etmektir.

Röportajın tamamı