Vali açıkladı: 20 akademisyen yanlışlıkla gözaltına alındı

Antalya Valisi Karaloğlu FETÖ/PDY soruşturması kapsamında yanlışlıkla gözaltına alınanlar olduğunu söyledi: İlgisiz arkadaşları aldığımız oluyor...

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Antalya Valisi, Akdeniz Üniversitesi'nde akademisyenlere yönelik operasyonlarda 'yanlışlıkla 20 gözaltı yapıldığını' söyledi. Şehirde düzenlenen 'demokrasi nöbeti' etkinliğinde konuşan Vali Münir Karaloğlu, "Onlardan her şeyden önce özür diliyoruz, haklarını helal etsinler. Bir kastımız yok" dedi.

Cumhuriyet Meydanı'nda, 15 Temmuz akşamından bu yana devam eden 'demokrasi nöbetine', Vali Münir Karaloğlu, AK Parti Antalya Milletvekili Atay Uslu, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı AK Partili Menderes Türel, İl Emniyet Müdürü Cemil Tonbul'un yanı sıra çok sayıda vatandaş katıldı.

'PKK'YA KARŞI BİLE KULLANILMAMIŞTI'

Kalabalığa hitap eden Ak Parti Antalya Milletvekili Atay Uslu, darbe girişiminde bulunan grubun, Gölbaşı'ndaki Özel Harekat Birliği'ne düzenlenen saldırıda darbecilerin 7 kilometre mesafeden lazer güdümlü 1 tonluk bomba attığını kaydederek, "Biliyor musunuz ki bu bombalar PKK'ya karşı bile kullanılmamış. Bu nasıl gözü dönmüşlüktür, bu nasıl caniliktir" dedi.

'İLGİSİZ ARKADAŞLARI ALDIĞIMIZ OLUYOR'

Vali Münir Karaloğlu da konuşmasının ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı. Gazetecilerin, Akdeniz Üniversitesi'nde yanlışlıkla gözaltına alınan akademisyenler olduğu yönündeki haberleri sorması üzerine şu cevabı verdi, "Kesin sayı vermek doğru değil. Hem emniyet, hem savcılıktaki arkadaşlar o listeyi inceliyorlar. Gerçekten bu hengamede zaman zaman ilgisiz insanlarla, bazen isim benzerliği, bazen bir hesap, bir telefon gibi farklı uygulamalarla ilgisiz arkadaşları aldığımız oluyor. Onlardan her şeyden önce özür diliyoruz, haklarını helal etsinler. Bir kastımız yok. Ne polisin, ne de bizim bir kastımız var. Bunların farkına varır varmaz düzeltiyoruz zaten. Düzeltmeye de devam edeceğiz. Ama şu ana kadar 20'ye yakın hocamızı bırakmış olduk. Antalya'da gözaltına alınan, tutuklanan, açığa alınan son sayı toplam 1750 civarında diyebiliriz." (ANTALYA/DHA)