Ankara'da kaset operasyonu

Eski CHP Genel Başkanı Deniz Baykal ile bazı MHP'li milletvekillerine ait olduğu öne sürülen gizli çekim görüntüleriyle ilgili 170 kişi hakkında soruşturma başlatıldı. Başka suçlardan tutuklu 31 kişinin yanısıra 89 kişi hakkında gözaltı kararı verildi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Deniz Baykal'ın CHP Genel Başkanlığı'ndan, MHP'li yönetici düzeyindeki milletvekillerinin ise partilerinden ayrılmalarına neden olan gizlice kaydedilmiş görüntülerin internet ortamında yayınlanmasıyla ilgili dosya yeniden açıldı. Deniz Baykal'la ilgili görüntüler 2010, MHP'li milletvekilleriyle ilgili görüntüler ise 2011 yılında yayınlanmasına karşın, AK Parti Hükümeti ile MİT'e yapılan çağrılara rağmen bugüne kadar soruşturmalarda bir ilerleme sağlanamamıştı.

34 POLİS GÖZALTINDA

Darbe girişiminin ardından bir anda hızlandırılan soruşturmada önemli bilgilere ulaşıldı. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nca, CHP Antalya Milletvekili Deniz Baykal ve bazı eski MHP'li milletvekillerine ait olduğu ileri sürülen görüntülerle ilgili yürütülen soruşturma kapsamında 170 kişi şüpheli bulundu. Anayasal Düzene Karşı İşlenen Suçları Soruşturma Bürosunda görevli cumhuriyet savcısı, soruşturma kapsamında 170 kişiden 89'u hakkında gözaltı kararı verdi. Dosyanın şüphelisi 31 kişinin halen başka suçlardan tutuklu oldukları öğrenilirken, 50 şüphelinin de gözaltına alınmaksızın ifadelerinin alınması için Ankara Emniyet Müdürlüğü'ne talimat yollandı. Hakkında gözaltı kararı verilen 89 kişiden 36'sının gözaltına alındığı, 53 şüphelinin yakalanması çalışmalarına da devam edildiği bildirildi. Gözaltılardakilerden 34'ünün polis olduğu belirtiliyor.

NE OLMUŞTU?

2010 yılında, CHP Genel Başkanı olan Deniz Baykal'ın aynı partiden milletvekili olan Nesrin Baytok ile olan görüntüleri internete sızdırılmıştı. Bu olayın ardından Baykal CHP Genel Başkanlığı'ndan istifa etmişti.  Aynı dönem MHP genel başkan yardımcıları Bülent Didinmez, Mehmet Ekici, Deniz Bölükbaşı, Osman Çakır, Ümit Şafak ile Genel Sekreter Cihan Paçacı, Genel Sekreter Yardımcısı Mehmet Taytak ve İstanbul eski İl Başkanı İhsan Barutçu kaset nedeniyle istifa etmişti.