FOX TV Haber Müdürü serbest

Darbe girişiminin ardından gözaltına alınan gazetecilerin emniyet ve savcılıktaki işlemleri sürüyor. Bugün bir gazeteci serbest bırakıldı, bir gazeteci ise tutuklandı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - 15 Temmuz darbe girişimi ardından başlatılan soruşturma kapsamında gözaltına alınan gazeteci Ercan Gün serbest bırakılırken, kayyım atanmadan önce Zaman gazetesinde muhabir olan İbrahim Balta'nın ise tutuklanmasına karar verildi.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosunca yürütülen soruşturmada gözaltına alınan gazetecilerin İstanbul Emniyet Müdürlüğünün Gayrettepe yerleşkesindeki işlemleri tamamlandı.

Gün ve Balta tutuklama talebiyle adliyeye sevk edildi.

Fox TV Haber Müdürü Ercan Gün nöbetçi 3. Sulh Ceza Hakimliğince tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. İbrahim Balta ise tutuklandı.

Soruşturma kapsamında Nazlı Ilıcak'ın da aralarında bulunduğu 17 gazeteci "terör örgütüne üye olmak" suçundan tutuklanırken, Yakup Sağlam ve Arda Akın adli kontrol kararıyla, Mehmet Gündem ve Bülent Mumay ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. (HABER MERKEZİ)