"Cemaat üyesi değilim, emirlere uydum"

Marmaris'de 16 günlük firarın ardından yakalanan askerlerin işlemleri devam ediyor. Timin komutanı olan Binbaşı Seymen'in ifadesi ortaya çıktı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Darbe girişimi sırasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın  kaldığı otele saldıran askerlerden, Binbaşı Şükrü Seymen'in polise verdiği ifade ortaya çıktı. Hiçbir örgütle bağlantısı olmadığını söyleyen Seymen, Tuğgeneral Gökhan Şahin Sönmezateş'in emirlerini yerine getirdiğini belirtti.

15 Temmuz'da yaşanan darbe girişimi sırasında bir grup asker Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kaldığı otele saldırı düzenledi. Erdoğan ayrıldıktan sonra otele saldıran 37 kişilik tim, daha sonra kaçtı. Askerlerden 25'i daha önce yakalanırken, 11 asker de dün, 10 saatlik operasyonla yakalandı.

Muğla'nın Ula ilçesinde yakalanan 11 asker arasında Özel Kuvvetler Komutanlığı'nda tabur komutanı olan Binbaşı Şükrü Seymen, yüzbaşılar İsmail Yiğit, Mustafa Serdar Özay, Muammer Gözübüyük, Ergün Şahin, Bahadır Sagun, Mehmet Öztürk, üsteğmenler Murat Köse, Mehmet Demir, Enes Yılmaz, teğmen Muhammet Burak İpek bulunuyor.

Yakalanan askerler önce Çetibeli Jandarma Karakolu'na, daha sonra soruşturmanın yürütüldüğü Muğla Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'ne götürüldü.

"CEMAATLE BAĞLANTIM YOK"

Timin başında olan Binbaşı Şükrü Seymen, cemaatle bağlantısı olmadığını belirterek, "Gökhan Paşa'nın, emirlerini yerine getirdim" dedi.

Daha önce menfezde saklanırken yakalanan Çiğli Ana Jet Üs Komutanlığı'nın 'paşa' lakaplı imamı olarak adlandırılan, astsubay Zekeriya Kuzu da ifadesinde, kendisinden 37 kişilik tim için mühimmat hazırlanmasının istendiğini, kendisinin de bunu yerine getirdiğini anlatmıştı.

Zekeriya Kuzu, darbe girişiminde helikopterle İstanbul'dan Şükrü Seymen ve yanında kamuflajlı 14 kişinin alana indiğini, ardından saldırı için Marmaris'e geçtiklerini ifade etmişti. (DHA)