Kabataş 10 Ağustos'ta kapanıyor, TMMOB tepkili!

Kabataş'taki vapur iskeleleri, 10 Ağustos gece 24.00'da kapanıyor. İki yıl deniz trafiğine kapatılacak projede yasal süreçlerin tamamlanmadığı açıklandı. Mimar Mücella Yapıcı, proje için "Teknik olarak son derece vahim" eleştirisinde bulundu.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Kabataş Vapur iskelelerinin deniz trafiğine kapatılma tarihi 10 Ağustos akşamı saat 24'e kadar uzatıldı. Kabataş sahilinde deniz, raylı sistem ve karayolu taşımacılığını entegre edecek bir transfer merkezi yapılacak. Trafik yeraltına alınarak sahil boyunca kesintisiz yaya akışı sağlanacak. Bu çalışma nedeniyle Kabataş vapur iskeleleri yaklaşık iki yıl deniz trafiğine kapatılacak.

Tramvay ve Füniküler sistemleri bir süre daha çalışmaya devam edecek. Vatandaşların Taksim, Eminönü, Beşiktaş bölgelerine ulaşımını sağlamak amacıyla ring seferleri başlatılacak. Ayrıca bölgeden geçen otobüs sayıları artırılacak. Bu süre boyunca aşağıda belirtilen iskeleler kullanılacak;

Şehir Hatları A.Ş.

Kadıköy-Kabataş, Kabataş- Adalar ve Uğramalı Boğaz Hattı seferlerinin Kabataş iskelesi yerine, Şehir Hatlarının kullandığı Beşiktaş ve Eminönü iskelelerinden.

İDO A.Ş.

Kadıköy-Kabataş, Kabataş- Adalar seferlerinin Kabataş iskelesi yerine, İDO’nun kullandığı Beşiktaş ve Yenikapı iskelelerinden.

Dentur Avrasya Kooperatifine bağlı işletmeciler.

Kabataş-Üsküdar seferlerinin Kabataş iskelesi yerine, Dentur Avrasya’nın kullandığı Beşiktaş iskelesinden.

BUDO A.Ş.

Kabataş-Bursa seferlerinin ise; gerekli izinlerin alınması kaydıyla Eminönü (Katip Çelebi) iskelesinden seferlerini yapacaklar.

YAPICI: KABATAŞ PROJESİ VAHİMDİR

Projeyi değerlendiren Mimarlar Odası yöneticisi Mücella Yapıcı, aynı alanda Kabataş projesinin yanı sıra Galataport projesi, Kabataş-Mecidiyeköy metro hattı, Beşiktaş’tan Üsküdar’a uzanacak denizaltı yaya tüneli ile projeler silsilesi olduğunu ifade etti. Yapılacak projelerle yerin 3 kat altına inileceğini savunan Yapıcı, “Aslolan kente verdiği zarardır. Mesele iskelelerin kapatılması, ulaşım hakkının engellenmesinden çok daha öte, teknik olarak son derece vahimdir. Durum bir mimari projenin martı ya da karga şeklinde olmasından çok daha vahimdir” dedi. Şehir Plancıları Odası İstanbul Şube sekreteri Akif Burak Atlar ise, “28 Temmuz’da kapatılacağı söylenen ve daha sonra ertelenen Kabataş sahası için söz konusu yasal süreçler tamamlanmamıştır” dedi. (İSTANBUL/DHA)