TRT, Demirtaş'a ambargoyu kaldırdı!

TRT'de Fethullah Gülen ile ilgili hazırlanan bir videoda HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın sözlerine yer verildi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - TRT'nin İngilizce yayın yapan TRT World’ün Fethullah Gülen’le ilgili hazırladığı bir videoda, Gülen Cemaati’nin, yurt dışında saygı gördüğü ancak Türkiye’de ordu, eğitim ve yargı gibi kurumlara sızdığı için kuşkuyla bakıldığı vurgulandı.

İlk olarak HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın sözlerine yer verilen videoda geçtiğimiz ocak ayında hayatını kaybeden CHP’li Kamer Genç, Ergenekon davası nedeniyle iki yıl iki ay hapis yatan eski genelkurmay başkanı İlker Başbuğ ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin de açıklamaları bulunuyor.

'GÜLEN'İN ZİHNİYETİYLE HAREKET EDİYORLAR'

Video, Demirtaş’ın “Fethullah Gülen’in ekibi, kadroları vali olmuş, polis olmuş, savcı olmuş, hakim olmuş, bakan olmuş, milletvekili olmuş… Her yerde Gülen’in zihniyetiyle hareket ediyorlar” sözleriyle başlıyor.

Demirtaş’tan sonra Meclis’te yaptığı bir konuşmasına yer verilen Genç, “Önce kendi ülkendeki fakir öğrencileri okut” derken, Bahçeli’yse “Bu çürümüşleri, bu kansızları devlet deşifre etmeli” sözleriyle Gülen Cemaati’ni eleştiriyor.

2014'TE ELEŞTİRMİŞTİ

Demirtaş, aday olduğu 2014’teki cumhurbaşkanlığı seçimlerinde propaganda konuşması yaptığı TRT’yi partisine uyguladığı ambargoyu esprili bir şekilde eleştirmişti: “TRT gibi son derece tarafsız, objektif, bütün adaylara eşit yaklaşım sergileyen, hele hele bana karşı adalet ve nezaket örneğinin en muhteşemini sergileyen bu nadide kurumun ekranlarından sizlere seslenmenin heyecanını ve mutluluğunu yaşıyorum.”