Darbe öncesi 'solcu terörist' darbe sonrası 'FETÖ'cü

OHAL soruşturmalarında 'kurunun yanında yaş da yanıyor' haberlerine bir yenisi daha eklendi. Darbe girişimi öncesi kendisiyle aynı dairede görevli bir memurun, 'solcu teröristtir' ihbarıyla üç ay açığa alınan Volkan Sevinç, şimdi de 'FETÖ'cüdür' ihbarıyla görevden uzaklaştırıldı.

Google Haberlere Abone ol

ANKARA - KESK'e bağlı Enerji, Sanayi ve Maden Kamu Emekçileri Sendikası (ESM) üyesi Volkan Sevinç, darbe girişimi öncesi bir Maden Tetkik Arama personeli tarafından "solcu terörist" diye ihbar edilmiş ve açığa alınmıştı. Yasal soruşturma süresinin tamamlanmasının ardından hiçbir açıklama yapılmadan tekrar göreve başlatılan Sevinç, kısa süre sonra gerçekleşen darbe girişiminin ardından bu kez de "FETÖ'cü" diye ihbar edilerek açığa alındı.

KESK'Lİ MEMURLARA KARALAMA İDDİASI

ESM yöneticileri Sevinç'le ilgili ihbarda bulunan bu kişinin kendi facebook hesabından ESM üyesi memurların kurum bahçesinde dinlenirken gizlice çektiği fotoğrafını, "OHAL ilan edildi. Bakalım devleti parçalamak isteyenler memur olarak çalışmaya devam edebilecekler mi, merakla bekliyoruz" notuyla paylaştığını söyledi.

ihbarci2

KESK'LİLERİ CEMAATÇİLER Mİ İHBAR ETTİ?

ESM yöneticileri ve Volkan Sevinç sendika genel merkezinde yaptıkları basın açıklamasında, 'aynı muhbirin, Devrim Erşen adlı bir başka üyelerini de yine darbe girişimi sonrası, "Bir yıl önce Cumhurbaşkanı'na hakaret etmişti" iddiasıyla ihbar ettiğini, Ersen'in savcılık tarafından mahkemeye sevk edilerek denetimli serbestlik kararıyla bırakıldığını' anlattı. Sendika yönetimi, "ESM'nin 11 üyesi, darbe girişimi sonrası açığa alındı. Bunların hiçbirinin FETÖ ile ilişkisi olması mümkün değildir. Üyelerimizi hedef seçen muhbirlerin kim olduğunu biliyoruz. Bir zamanlar cemaatle çok yakın olan bu isimler şimdi kendilerini gizlemek için devrimci, demokrat üyelerimizi ihbar ediyorlar" iddiasında bulundu.

Kocaeli'nden bir başka ESM üyesi Fuat Avni'nin bir tweet'ini, hiçbir yorum yapmadan sosyal ağ Twitter'dan paylaştığı için işten atıldı. Diyarbakır'daki bir MTA çalışanı da kızının okuduğu özel üniversitenin harcını, okulun hesabının bulunduğu Bank Asya şubesine yatırdığı için açığa alındı. ESM Genel Sekreteri Serkal Ertuğrul, "Düne kadar yasal olan bir bankanın hesabına yasal bir okul taksiti yatırdığı için kimse suçlanamaz!" dedi. ESM Genel Başkanı Mustafa Şenoğlu da "Sendika üyelerimiz baskı, sürgün ve cezalandırmalarla boğuşurken şimdi de darbe girişimi sonrası başlatılan cadı avının hedefindeler. Bakanlık hiçbir delile dayanmayan muhbir ifadeleriyle hareket etmeye devam ederse kamu kurumlarında ispiyonculuk yaygınlaşacaktır" diye konuştu. (DUVAR)