Helikopterle bilişimcileri taşımış

Digitürk ve TRT'deki yayını kesmekle görevli 5 bilişim uzmanı, helikopterle alınmış. Pilotu, üsteğmen Kerime Kumaş.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İstanbul polisi, Türkiye'nin ilk kadın savaş pilotlarından olan üsteğmen Kerime Kumaş'ın kullandığı helikopterle ilgili soruşturmada yeni bilgilere ulaştı. 15 Temmuz darbe girişimi gecesi, TRT ve Digitürk'ün yayınlarını kesmek için görevlendirilen 5 bilişim uzmanının Ümraniye'de bir plazanın çatısından Kumaş'ın kullandığı helikopterle alındığı belirlendi. Bu kişiler gözaltına alınarak tutuklandı. Helikopter, daha sonra Beşiktaş Vodafone Arena Stadyumu'na inmişti.

5 ŞÜPHELİ PLAZADAN BİNİYOR

Darbe girişimi günü Ümraniye'de bir evde toplanan N.A., S.G., H.Ş., ile Ö.Ş., ve S.Ç., isimli 5 bilişim uzmanının, askerler tarafından evden alındığı belirlendi. Görüntülere göre Ümraniye'deki bir plazaya getirilen 5 şüpheli, plazanın kapısı kırılarak içeri alınıyor. Katlara çıkan şüpheliler, çatıya inen helikopterde bulunan askerlerle buluşuyor. 43 asker ile birlikte 5 bilişim uzmanının bindiği, üsteğmen Kerime Kumaş'ın kullandığı helikopter Vodafone Arena'ya indiriliyor. Askerlerin bir kısmı gasp ettiği İETT otobüsüyle birlikte TRT'ye giderken, bir kısmı da Digitürk'e gidiyor.

SAMANYOLU VE KAYNAK HOLDİNG ÇALIŞANI

N.A., S.G ve H.Ş., TRT'ye giderken Samanyolu TV ile Kaynak Holding çalışanı olduğu belirtilen Ö.Ş. ile S.Ç de Digitürk'e gitti. Başarısız olan darbe girişimi sonrası TRT'ye giden 3 şüpheli tel örgülerden atlayarak kaçıyor. (DHA)